/kekhirek/megvan-az-egymillio-alairas-a-szekelyek-peticiojahoz/
hirdetés

KÉK HÍREK

Megvan az egymillió aláírás a székelyek petíciójához, de ez még nem elég

Legalább hét EU-tagállamból kell származniuk a szignóknak, ez a feltétel egyelőre csak részben teljesült.
hirdetés

Összegyűlt az egymillió aláírás a Székely Nemzeti Tanács európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petíciójának ügyében.

De továbbra is várják az aláírásokat - mondta Pesty László, az aláírásgyűjtés kampányfőnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-ig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

Bár összegyűlt az egymillió aláírás, csütörtök éjfélig még gyűjteni kell, mert négy ország még nem hozta a részt vevő tagállamoktól jogszabály által elvárt minimális aláírásszámot.

Fontos, hogy jóval egymillió felett legyen az aláírások száma, mivel Brüsszel megvizsgálja majd azok hitelességét, és kiderülhet, hogy többen kétszer írtak alá vagy hibásan írták alá.

hirdetés

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel.

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy az uniós kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől.

A petíciót az irdala.hu oldalon találod.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk