KÉK HÍREK

Megütött egy kisgyerekes anyát, majd egy másik utassal is verekedni akart a légiutas-kísérő

Egyelőre nem tudni, mi hozta ki a férfiból a döbbenetes viselkedést. Az anya teljesen kiborult, vizsgálat indult.

Link másolása

Az American Airlines vizsgálatot indított egy videó miatt, amin egy nem túl szokványos viselkedésű, férfi légiutas-kísérő látható, aki konfliktusokba keveredett az utasokkal, többek között megütött egy nőt - a Daily Mail megfogalmazása szerint a tőle elvett babakocsival - , majd azzal hergelt egy férfit, hogy üsse meg.

A felvételt az egyik utas, Surain Adyanthaya készítette és töltötte fel pénteken a Facebookre.

OMG! AA Flight attendant violently took a stroller from a lady with her baby on my flight, hitting her and just missing the baby. Then he tried to fight a passenger who stood up for her. AA591 from SFO to DFW.Posted by Surain Adyanthaya on Friday, April 21, 2017

"
Te jó ég! Egy AA-s légiutas-kísérő erőszakkal elvette egy nőtől a babakocsiját, majd megütötte őt, és a kisbabáját is majdnem eltalálta. Aztán verekedni akart egy utassal, aki a nőt kezdte el védeni.

- áll a szöveg a posztolt videó alatt, ami az AA591-es járaton készült. A videó elején egy kisbabát tartó nő látható, aki a San Franciscoból Dallasba készülő repülőgép elejében sír. Ezt követően egy férfi többször is feláll a helyéről, és odaszól egy légiutas-kísérőnek: "Ha ezt velem csinálnád, padlóra küldenélek!"

Amire az ideges alkalmazott csak azt feleli, maradjon ki a dologból, ám utána uszítani próbálja: "Üss meg! Na gyere, üss meg!" Végül pedig azt mondja: "Nem tudod a történetet!"

A még ekkor is kétségbeesetten síró nő védelmére kelő utas ezután visszaül a helyére.

A videó készítője az eset után egy fotót is posztolt a nőről, és odaírta: a nőt és gyerekeit lekísérték a gépről, a légiutas-kísérőt pedig visszaengedték.

Az American Airlines elmondta a BuzzFeed News-nak, hogy az esetet már vizsgálják, és a videón látható események nem tükrözik a légitársaság értékrendjét, vagy azt, ahogyan utasaikkal bánnak. Hozzátették: nagyon sajnálják a kellemetlenséget átélt nőt és mindenkit, akinek mindez kényelmetlenséget okozott.

A légiutas-kísérőt felfüggesztették munkája alól az eset kivizsgálásának idejére.

"

Társaságunk tagjának viselkedésében sem a türelem, sem az empátia nem tükröződött, ez a két érték pedig szükséges egy szolgáltatásban. Röviden: csalódottak vagyunk.

- írja az American Airlines közleménye.

Az eset kevesebb, mint 2 héttel azután történt, hogy a United Airlines "letessékelte" egy utasát a gépéről. Dr. David Dao-t, a 69 éves orvost bántalmazták és szó szerint lerángatták a fedélzetről, ami miatt számtalan sérülést szenvedett - erről itt írtunk korábban.

Ennél az incidensnél nem szenvedett senki testi sérülést, és a légitársaság megerősítése szerint a bántalmazott nő a következő járattal elérte úticélját.

"

Amíg mi állunk a szolgálatában, biztosítunk neki mindent, amit ő és a családja szükségel. A járaton, amelyre végül felszállt, különleges bánásmódban részesítjük őt és gyermekeit is, illetve az utazásukhoz vásárolt további repjegyeket elsőosztályúra emeltük

- közölte az American Airlines.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: