hirdetés

KÉK HÍREK

Megtéríti az "elrabolt" utasok kárát a MÁV

Utasok ragadtak egy vonaton, amelyik nem állt meg Szolnokig. Volt, aki csak Kőbánya-Kispestig akart utazni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 24.

hirdetés

Megállás nélkül ment át Kőbánya-Kispest állomáson november 13-án egy vonat. Először Szolnokon állt meg, ezért több utas is kénytelen volt onnan hazautazni az éjszaka folyamán.

Az esetet az Utazó Majom blognak írta meg egy utas, aki a szokásos 15 perc helyett 3 óra alatt ért célt.

Az eset hatalmas figyelmet kapott az interneten, a MÁV most közleményben válaszolt.

Ha lemaradtál volna a hírről, az utas így számolt be a történtekről: "Hétfő este is fennforgás volt a Nyugatiban, baleset történt ugyanis Budapest határában, ám a vizuális utastájékoztatás alapos tanulmányozása után kiválasztottam a várhatóan leghamarabb induló járatot, és felszálltam rá. 5 perc elteltével el is indult, mivel azonban ez a menetrendi induláshoz képest 22 perccel később történt, többen zsörtölődtek.

Ezeket a beszélgetéseket hallgatva az ütötte meg a fülemet, hogy az egyik utas szerint kerülőúton megy a vonat, így több állomást nem is érint majd. Erre többen is felkapták a fejüket, én azonban bevallom, vaklármának gondoltam a dolgot, hiszen alaposan tájékozódtam felszállás előtt, és semmi ilyesmiről nem volt szó" - írta a blogger.

hirdetés

Amikor a vonat elindult, látta, hogy nem a megszokott útvonalon mennek. Megkereste a kalauzt, az pedig közölte, hogy az utas eredeti úti célját, Kőbánya-Kispestet nem érintik, Szolnokon áll meg legközelebb a vonat. Az utas kérte a kalauzt, hogy intézkedjen, hogy a vonat megállhasson, de a kalauz közölte, hogy ez annak ellenére, hogy többeknek is kellemetlenséget okoz, nem lehetséges.

Végül a többi pórul járt utassal együtt Szolnokon tudott leszállni a blogger, és ott szálltak át egy Budapestre tartó vonatra.

A MÁV közleményben reagált az esetre. Ebben többek közt azt írják, hogy

hétfőn 17:02-kor Pestszentlőrinc és Vecsés között egy tehervonat halálra gázolt egy embert. A területet a hatóság lezárta, ezért volt a terelés.

A vonattorlódásokat a MÁV két vonat kerülő útvonalon közlekedtetésével orvosolta. A közlemény szerint indulás előtt a két jegyvizsgáló mindent megtett, hogy az utasokat értesítsék a változásról.

"18:10-től kétszer végigjárták a záhonyi sebesvonatot, és felhívták az utasok figyelmét arra, hogy baleset miatt kerülő útvonalon közlekedik a járat, és először csak Szolnokon áll meg. Felkérték az utasokat, hogy akiknek ez nem megfelelő, szálljanak át a Cegléd felé induló vonatokra. Ekkor sokan leszálltak, közülük többen megköszönték a jegyvizsgálóknak a tájékoztatást. A hátralévő időben az egyik jegyvizsgáló a vonat indulásáig a kocsik előtt várt és a felszállni szándékozóktól megkérdezte az úti célt; szintén másik vonathoz irányította azokat, akik a ceglédi vonalon utaztak volna."

A belső vizsgálat kiderítette, hogy a kerülőútra irányított InterCity és a sebesvonat indulása előtt félrevezető és pontatlan információk hangzottak el az állomáson. Emiatt

a vasúttársaság elnézést kér azoktól, akik nem értesültek az útvonal változásáról, és a vonaton maradtak.

Az érintettektől azt kérik, hogy forduljanak a MÁV-START ügyfélszolgálatához. Az esetlegesen felmerülő kompenzációs igényeket egyedileg elbírálják.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk