KÉK HÍREK

Megtéríti az "elrabolt" utasok kárát a MÁV

Utasok ragadtak egy vonaton, amelyik nem állt meg Szolnokig. Volt, aki csak Kőbánya-Kispestig akart utazni.

Link másolása

Megállás nélkül ment át Kőbánya-Kispest állomáson november 13-án egy vonat. Először Szolnokon állt meg, ezért több utas is kénytelen volt onnan hazautazni az éjszaka folyamán.

Az esetet az Utazó Majom blognak írta meg egy utas, aki a szokásos 15 perc helyett 3 óra alatt ért célt.

Az eset hatalmas figyelmet kapott az interneten, a MÁV most közleményben válaszolt.

Ha lemaradtál volna a hírről, az utas így számolt be a történtekről: "Hétfő este is fennforgás volt a Nyugatiban, baleset történt ugyanis Budapest határában, ám a vizuális utastájékoztatás alapos tanulmányozása után kiválasztottam a várhatóan leghamarabb induló járatot, és felszálltam rá. 5 perc elteltével el is indult, mivel azonban ez a menetrendi induláshoz képest 22 perccel később történt, többen zsörtölődtek.

Ezeket a beszélgetéseket hallgatva az ütötte meg a fülemet, hogy az egyik utas szerint kerülőúton megy a vonat, így több állomást nem is érint majd. Erre többen is felkapták a fejüket, én azonban bevallom, vaklármának gondoltam a dolgot, hiszen alaposan tájékozódtam felszállás előtt, és semmi ilyesmiről nem volt szó" - írta a blogger.

Amikor a vonat elindult, látta, hogy nem a megszokott útvonalon mennek. Megkereste a kalauzt, az pedig közölte, hogy az utas eredeti úti célját, Kőbánya-Kispestet nem érintik, Szolnokon áll meg legközelebb a vonat. Az utas kérte a kalauzt, hogy intézkedjen, hogy a vonat megállhasson, de a kalauz közölte, hogy ez annak ellenére, hogy többeknek is kellemetlenséget okoz, nem lehetséges.

Végül a többi pórul járt utassal együtt Szolnokon tudott leszállni a blogger, és ott szálltak át egy Budapestre tartó vonatra.

A MÁV közleményben reagált az esetre. Ebben többek közt azt írják, hogy

hétfőn 17:02-kor Pestszentlőrinc és Vecsés között egy tehervonat halálra gázolt egy embert. A területet a hatóság lezárta, ezért volt a terelés.

A vonattorlódásokat a MÁV két vonat kerülő útvonalon közlekedtetésével orvosolta. A közlemény szerint indulás előtt a két jegyvizsgáló mindent megtett, hogy az utasokat értesítsék a változásról.

"18:10-től kétszer végigjárták a záhonyi sebesvonatot, és felhívták az utasok figyelmét arra, hogy baleset miatt kerülő útvonalon közlekedik a járat, és először csak Szolnokon áll meg. Felkérték az utasokat, hogy akiknek ez nem megfelelő, szálljanak át a Cegléd felé induló vonatokra. Ekkor sokan leszálltak, közülük többen megköszönték a jegyvizsgálóknak a tájékoztatást. A hátralévő időben az egyik jegyvizsgáló a vonat indulásáig a kocsik előtt várt és a felszállni szándékozóktól megkérdezte az úti célt; szintén másik vonathoz irányította azokat, akik a ceglédi vonalon utaztak volna."

A belső vizsgálat kiderítette, hogy a kerülőútra irányított InterCity és a sebesvonat indulása előtt félrevezető és pontatlan információk hangzottak el az állomáson. Emiatt

a vasúttársaság elnézést kér azoktól, akik nem értesültek az útvonal változásáról, és a vonaton maradtak.

Az érintettektől azt kérik, hogy forduljanak a MÁV-START ügyfélszolgálatához. Az esetlegesen felmerülő kompenzációs igényeket egyedileg elbírálják.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: