hirdetés

KÉK HÍREK

Megtarthatók a trianoni megemlékezések - szigorú szabályok mellett

A 100. évforduló még a gyülekezési korlátozás feloldása előttre esik, így fokozott óvatosság mellett lehet csak emlékezni.
Fotó: Wikipédia - szmo.hu
2020. május 28.

hirdetés

Június 4-én lesz 100 éve, hogy a trianoni békeszerződés értelmében az ország területének közel egyharmadát elvesztette. A gyülekezési korlátozásokat ugyan csak június 20-a után oldják fel, de Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón közölte: a megemlékezésekre - szigorú szabályok betartása mellett - így is lehetőséget biztosítanak.

„100 éve az ország elvesztette területei kétharmadát, de mára Magyarország erősebb lett, mint az utóbbi évszázadban valaha volt”

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerinte erre mindenképpen emlékezni kell.

Hozzátette, a megemlékezéseket június 3-a és 7-e között tarthatják meg, szigorú protokoll mellett. Június 4-én Áder János köztársasági elnök fog beszédet mondani.

A kettős állampolgárság kialakítás nem gyengítette, hanem erősítette az országot, a kapcsolatok családi és közösségi szinten is élénkebbek mint korábban - tette hozzá Gulyás, aki szerint egymillióval több magyar állampolgár van, mint amennyien 2010-ben voltunk.

hirdetés

Az Alkotmány utcai Trianon-emlékművet augusztus 20-án avatják majd fel.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk