KÉK HÍREK

Megszólaltak a berlini adventi merénylet szemtanúi

"Olyan gyorsan történt, semmit sem tehettünk, hogy megállítsuk."

Link másolása

"Olyan gyorsan történt, semmit sem tehettünk, hogy megállítsuk" - mondta el Mike Fox egy angol turista, aki éppen forralt bort iszogatott a barátnőjével Berlin belvárosának forgalmas karácsonyi vásárán.

"Két emberrel beszéltem, akik a földön feküdtek törött végtagjagokkal. De ők túlélik" - meséli Fox, aki mellett alig 3 méterrel hajtott el a kamion.

"
Láttam, ahogy egy embert véres arccal hurcoltak el. Többen is segítettünk felemelni az egyik bódé állványait, ami alól két sebesültet menekítettek ki.

Emma Rushton is turistaként volt Berlinben, és kis híján megsebesült a gázolás közben, ahogy a kamion magával húzta a vásár karácsony fényeit. „2-3 méterrel volt előttünk, ha 2 perccel előbb jött volna akkor pont az útjában lettünk volna” - mesélte el a lány a BBC-nek. „65 km/óra sebességgel jött és nem próbált lassítani. Nem baleset volt. Nem éreztem, hogy baleset lett volna” – tette hozzá Rushton.

Egy ausztrál nő Trisha O'Neill alig pár méterről nézte végig mi történt a karácsonyi vásáron hétfő este Berlinben „Hirtelen egy óriási dörgést hallottam és az emberek, akik előttem voltak mind rám ugrottak” mondta el a nő az ABC-nek.

"Egy nagy fekete kamiont láttam ami belehajtott a vásárba és sokakat elütött. Azután minden fény kihunyt és minden romba dőlt." Az ausztrál diák az utolsó németóráját ünnepelve nézte végig a szörnyű berlini merényletet.

"Sikoltást hallottam, és mindenki megfagyott a döbbenettől. Aztán hirtelen az emberek elkezdtek mozogni, felemelték a romokat és próbáltak egymáson segíteni."

"Mindenhol vér volt és emberek feküdtek."

Sokan, köztük gyermekek és idősek nem mozdultak már meg, mások pedig sírva fakadtak.

O'Neill a támadást követően barátaival egy közeli lakásba ment, ahonnan felhívta családját. Egyéves vízummal költözött Berlinbe most szeptemberben.

Jan Hollitzer, a Berliner Morgenpost című lap munkatársa fogalmazta meg a legdrámaibban a történteket. Miután a kamion belerohant a vásári bódékba, a férfi elmondása szerint

"nem lehetett eldönteni, hogy vér vagy vörösbor folyik-e a földön."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: