/kekhirek/megszolalt-a-shell-az-elcserelt-uzemanyagokrol-szerintuk-a-kulsos-fuvarozo-ceg-a-hibas/
hirdetés

KÉK HÍREK

Megszólalt a Shell az elcserélt üzemanyagokról: szerintük a külsős fuvarozó cég a hibás

A csere már az üzemanyag felvételekor, a depóban megtörtént – állítják.
hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy Budapesten, a Füredi úti Shell-kúton összecserélték az üzemanyagokat, így gázolaj helyett benzint, benzin helyett gázolajat tankolhattak a sofőrök.

Később kiderült, akár ezer autós károsultja is lehet a hibának. A zuglói kútnál múlt pénteken kerültek fordítva az üzemanyagok a tartályokba.

A Shell a Facebook-oldalán közölte, hogy a benzinkút földalatti tartályait fordítva töltötték fel. A károsultak a cég ügyfélszolgálatán jelezhetik panaszukat, aki a kútnál tankolt, annak a blokkot, vagy a vásárlást igazoló sms-t kell bemutatnia, ha ez nincs, akkor az autó rendszámát kérik el.

A Shell most azt közölte, külsős partnere,

egy szállító cég cserélte össze az üzemanyagokat a múlt hétvégén.

hirdetés

A csere már az üzemanyag felvételekor, a depóban megtörtént; szerdáig több mint 500-an jelezték, hogy rossz üzemanyagot kaptak - olvasható Shell honlapján megjelent közleményben.

A fuvarozó cég gépkocsivezetője az üzemanyag tankerekbe történő betöltésekor hibásan rögzítette, hogy a tanker mely rekeszébe került benzin és mely rekeszébe dízel üzemanyag, így következhetett be az, hogy a töltőállomás benzin tartályába dízelt, míg dízel tartályába benzint fejtettek az azokban lévő aktuális készletre.

A 2019. szeptember 20-i szállítás során a Shell megbízásának megfelelően ráadásul azonos mennyiségű benzint és dízelt szállítottak ki a töltőállomásra.

Az eltérő mennyiségű benzin és dízel esetén a hiba akár betöltéskor, akár lefejtéskor könnyebben azonosítható lett volna

- jegyezték meg. A tévedés csak a Füredi úti benzinkutat érintette, itt a teljes mennyiséget lefejtették, így sem előtte, sem utána más töltőállomásra nem került felcserélt üzemanyag - írták.

Az üzemanyagok cseréjét hétfőn igazolta a hatósági laborvizsgálat. A Shell a fuvarozó céggel együtt a teljes szállítási folyamatot áttekinti és a szükséges intézkedéseket megteszi annak érdekében, hogy az ilyen jellegű hibákat kiszűrje - szögezték le.

Elrendelték például, hogy egy tankerre különböző üzemanyagokból nem lehet azonos mennyiséget tölteni, mivel így könnyebben kiderülnek a hasonló hibák.

Arra kérték egyúttal a fuvarozó partnereket, hogy még jobban ügyeljenek a szabályok betartására, és jelezzék, ha újabb lehetőséget találnak a biztonság erősítésére. Azt is kezdeményezte a cég fuvarozó partnereinél, hogy egyéb lehetőségeket is vizsgáljanak meg, amelyekkel a kiszállítás biztonságosabbá tehető.

A Shell az üzemanyag felcserélése miatti panaszokat kivizsgálja, és megtéríti a jogos igényeket - olvasható a közleményben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk