hirdetés

KÉK HÍREK

Mégsem épül Legoland Nyíregyházán, blöffölt a polgármester?

Dr. Kovács Ferenc nemrég jelentette be a hírt - csak éppen a Legolandek üzemeltetője nem tud az egészről semmit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 28.

hirdetés

Még egy hete sincs, hogy a nyíregyházi polgármester saját Facebook-oldalán is bejelentette: a kormány 9,5 milliárdos támogatásával Berlin, Oberhausen, Istanbul és Manchester után Európában Nyíregyházán nyílik az ötödik Lego-élményközpont.

"Nem is lehet felmérni ennek a jelentőségét! Ez egy óriási projekt. [...] Minden adottságunk megvan hozzá. Nagyon komoly, több éves előélete van ennek" - mondta a beruházásról a közgyűlésen a polgármester.

A Privátbankár.hu megkereste a Legolandeket üzemeltető nemzetközi vállalatot, a Merlin Entertainment-et, ahol közölték, hogy

"A Merlin Entertainments jelenleg nem tervezi, hogy Nyíregyházán LEGOLAND Discovery Centert nyisson." lego

A kép illusztráció - Forrás: Karen Roe / Flickr

hirdetés

A Privátbankár.hu ezek után a nyíregyházi önkormányzatnál érdeklődött, hogy mi a helyzet az élménypark születésének tervével. A válaszból kiderül, hogy a kormány 9,5 milliárdos keretet biztosított a városnak arra, hogy "nagy vonzásképességű attrakciót" hozzon létre, és "hogy komoly tárgyalópartnerként kereshessük meg azt a nemzetközi vállalatcsoportot, amely az építkezéshez és üzemeltetéshez szükséges jogokat birtokolja."

Ez alapján tehát a polgármester korábbi, hangzatos bejelentése kissé elhamarkodottnak tűnik. Hiszen egyelőre még szó sincs arról, hogy a Legoland Discovery Center egyáltalán megépülhet,

csak most fognak tárgyalóasztalhoz ülni a Merlinnel, ahol eddig egyáltalán nem terveztek Nyíregyházával.

Oszd meg a hírt!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk