KÉK HÍREK

Megkezdődött a szerb drogmaffia magyar bérgyilkosának tárgyalása

Sokat változott a csantavéri mészáros D. Csaba vallomása a rendőrségi kihallgatások és a - néhány nappal ezelőtti - első bírósági meghallgatása közben. Már arról győzködte a bírót, hogy ő is áldozata volt csupán a tragikus eseményeknek.
Báthory-Beck Nóra - szmo.hu
2020. november 17.


Link másolása

Állig felfegyverzett csuklyás kommandósok kíséretében érkezett első bírósági tárgyalására D. Csaba a vajdasági bérgyilkos, aki korábban beismerte, hogy megölt egy holland és egy magyar vállalkozót is.

A csantavéri születési szerb-magyar bűnöző 2018 szeptemberében a Pólus Center mögött találkozott, egy alvilági körökben jól ismert, magyar vállalkozóval azzal az ürüggyel, hogy 11 kilogramm kokaint ad el neki.

Amikor a férfi az autó csomagtartójába hajolt, hogy ellenőrizze a pakkokat, D. Csaba a vád szerint fejbe lőtte, holttestét pedig a közeli Szilas-patakhoz vitte és otthagyta.

A rendőrök a nyomozás során a helyszínre vitték a szerb bérmészárost, aki részletesen elmondta és meg is mutatta mi, hogyan történt.

Rablás vagy leszámolás

A helyszíni kihallgatásról készült felvételen jól látható, ahogy a rendőrök kiviszik a bilincsbe vert foglyot a patakhoz, aki ott elmondja, hogy a gyilkos fegyvert elásta az erdőben, és az áldrogot tartalmazó táskát elrejtette a közelben, nehogy a barátnője otthon észrevegye. D. Csaba a gyilkosság indítékairól is beszélt:

"A 11 kilogrammal kapcsolatban csak azért beszéltem neki, hogy idejöjjön, és hogy lelőjem, mivel számomra ő nagy veszélyt jelentett Magyarországon. Logisztikus támogatást adott az ellenfeleimnek, hogy megtaláljanak Magyarországon és lelőjenek."

Állítása szerint a Pólus Centernél meggyilkolt vállalkozó tudott a sportolási szokásairól, és arról, hogy a Margit-szigetre jár futni. Egy alkalommal ismeretlen férfiak megtámadták és rálőttek edzés közben. Ezzel kapcsolatban feljelentést is tett, az ügyben indult nyomozást néhány hete a rendőrség megszüntette. Mindenesetre D. Csaba szerint támadói a meggyilkolt vállalkozótól kapták a tippet, ezért állt bosszút a gyilkossággal a férfin.

Hajtóvadászat

A rendőrség hajtóvadászatot indított a szerb bérgyilkos után, felállítottak egy speciális nyomozócsoportot, akik bármikor készen álltak információkat fogadni a gyilkossággal és D. Csabával kapcsolatban. Kaptak egy fülest, hogy Szentendrén bujkál, de mire a búvóhelyre értek a férfi már Párkányba, majd Prágába menekült. Végül ott fogták el egy szállodában 2019. március elsején éjszaka.

A nárcisztikus bérgyilkos

A szerb maffia ítéletvégrehajtóját a nyomozás során elmeorvos is vizsgálta. A szakember megállapította, hogy a férfi nárcisztikus, mazochista, felelősséget elhárító személyiség, aki tudatában volt a cselekedetei súlyával. A pszichiáter szerint komoly esély van rá, hogy D. Csaba később hasonló bűncselekményeket, akár gyilkosságokat követ el.

Kihallgatásán a férfi a rendőröknek szó szerint azt mondta: "Európa kriminálisa akarok lenni". Majd azzal folytatta, hogy meg akarja tisztítani a kábítószertől a kontinenst, azért hogy a fiatalok ne tudjanak drogot venni.

Bűnlajstrom

D. Csaba egyébként nem először került a nyomozók látókörébe. 2004. május 11-én Újvidéken a Firma bűnbanda egyik tagját lőtte agyon, vitás kábítószerügyek miatt. Ezért 15 évre ítélték, de 13 év után jó magaviselete miatt kiengedték a börtönből.

Néhány hónappal később - a spanyol hatóságok szerint 2017. augusztus 28-án - Barcelonában, egy parkban négyszer rálőtt egy belgrádi maffiózóra. A férfit a fején, a mellkasán, az állán és a hasán is eltalálta. A belgrádi alvilági vezető végül túlélte a támadást.

A holland rendőrök 2018-ban közel 7 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki D. Csabára, mert a vád szerint július 30-án bement egy forgalmas amszterdami étterembe, ahol lelőtt egy 62 éves horvát-holland állampolgárságú vállalkozót.

Ezután következett a magyar gyilkosság. 2018. szeptember 19-én éjszaka. Majd a következő 2019. január 5-én amikor D. Csaba és társa egy fehér autóval megálltak egy szerb bűnbanda alvezérének kocsija mellett, a férfi épp összecsukott egy babakocsit, hogy betegye a csomagtartóba. Ekkor D. Csaba kiszállt az autóból, odament a férfihoz, elővett egy fegyvert és mellkason, majd fejbe lőtte.

A szerb bérgyilkos ellen végül a magyar, a holland és a szerb hatóságok is nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Prágai elfogása után a cseh külügyminisztérium úgy döntött, hogy először a magyar bíróság dönthet a sorsáról. Közben a hollandok felajánlották, hogy az Amsterdamban elkövetett emberölésért is itt kapjon büntetést. Így most az ügyészség előre kitervelten, több emberen elkövetett gyilkossággal vádolja.

Az első meghallgatásán erre egy Napóleontól származó idézettel válaszolt. "Micsoda regény az életem" - mondta.

Majd arról kezdett beszélni, hogy mégsem ő ölte meg a budapesti vállalkozót, sőt nem is egyedül csalta ki a patakpartra, hanem hárman voltak. Nem látta, hogy ki lőtt, mert pont elfordult, amikor valamelyik társa kivégezte a férfit.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk