KÉK HÍREK

Megkezdődött a szerb drogmaffia magyar bérgyilkosának tárgyalása

Sokat változott a csantavéri mészáros D. Csaba vallomása a rendőrségi kihallgatások és a - néhány nappal ezelőtti - első bírósági meghallgatása közben. Már arról győzködte a bírót, hogy ő is áldozata volt csupán a tragikus eseményeknek.
Báthory-Beck Nóra - szmo.hu
2020. november 17.


Link másolása

Állig felfegyverzett csuklyás kommandósok kíséretében érkezett első bírósági tárgyalására D. Csaba a vajdasági bérgyilkos, aki korábban beismerte, hogy megölt egy holland és egy magyar vállalkozót is.

A csantavéri születési szerb-magyar bűnöző 2018 szeptemberében a Pólus Center mögött találkozott, egy alvilági körökben jól ismert, magyar vállalkozóval azzal az ürüggyel, hogy 11 kilogramm kokaint ad el neki.

Amikor a férfi az autó csomagtartójába hajolt, hogy ellenőrizze a pakkokat, D. Csaba a vád szerint fejbe lőtte, holttestét pedig a közeli Szilas-patakhoz vitte és otthagyta.

A rendőrök a nyomozás során a helyszínre vitték a szerb bérmészárost, aki részletesen elmondta és meg is mutatta mi, hogyan történt.

Rablás vagy leszámolás

A helyszíni kihallgatásról készült felvételen jól látható, ahogy a rendőrök kiviszik a bilincsbe vert foglyot a patakhoz, aki ott elmondja, hogy a gyilkos fegyvert elásta az erdőben, és az áldrogot tartalmazó táskát elrejtette a közelben, nehogy a barátnője otthon észrevegye. D. Csaba a gyilkosság indítékairól is beszélt:

"A 11 kilogrammal kapcsolatban csak azért beszéltem neki, hogy idejöjjön, és hogy lelőjem, mivel számomra ő nagy veszélyt jelentett Magyarországon. Logisztikus támogatást adott az ellenfeleimnek, hogy megtaláljanak Magyarországon és lelőjenek."

Állítása szerint a Pólus Centernél meggyilkolt vállalkozó tudott a sportolási szokásairól, és arról, hogy a Margit-szigetre jár futni. Egy alkalommal ismeretlen férfiak megtámadták és rálőttek edzés közben. Ezzel kapcsolatban feljelentést is tett, az ügyben indult nyomozást néhány hete a rendőrség megszüntette. Mindenesetre D. Csaba szerint támadói a meggyilkolt vállalkozótól kapták a tippet, ezért állt bosszút a gyilkossággal a férfin.

Hajtóvadászat

A rendőrség hajtóvadászatot indított a szerb bérgyilkos után, felállítottak egy speciális nyomozócsoportot, akik bármikor készen álltak információkat fogadni a gyilkossággal és D. Csabával kapcsolatban. Kaptak egy fülest, hogy Szentendrén bujkál, de mire a búvóhelyre értek a férfi már Párkányba, majd Prágába menekült. Végül ott fogták el egy szállodában 2019. március elsején éjszaka.

A nárcisztikus bérgyilkos

A szerb maffia ítéletvégrehajtóját a nyomozás során elmeorvos is vizsgálta. A szakember megállapította, hogy a férfi nárcisztikus, mazochista, felelősséget elhárító személyiség, aki tudatában volt a cselekedetei súlyával. A pszichiáter szerint komoly esély van rá, hogy D. Csaba később hasonló bűncselekményeket, akár gyilkosságokat követ el.

Kihallgatásán a férfi a rendőröknek szó szerint azt mondta: "Európa kriminálisa akarok lenni". Majd azzal folytatta, hogy meg akarja tisztítani a kábítószertől a kontinenst, azért hogy a fiatalok ne tudjanak drogot venni.

Bűnlajstrom

D. Csaba egyébként nem először került a nyomozók látókörébe. 2004. május 11-én Újvidéken a Firma bűnbanda egyik tagját lőtte agyon, vitás kábítószerügyek miatt. Ezért 15 évre ítélték, de 13 év után jó magaviselete miatt kiengedték a börtönből.

Néhány hónappal később - a spanyol hatóságok szerint 2017. augusztus 28-án - Barcelonában, egy parkban négyszer rálőtt egy belgrádi maffiózóra. A férfit a fején, a mellkasán, az állán és a hasán is eltalálta. A belgrádi alvilági vezető végül túlélte a támadást.

A holland rendőrök 2018-ban közel 7 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki D. Csabára, mert a vád szerint július 30-án bement egy forgalmas amszterdami étterembe, ahol lelőtt egy 62 éves horvát-holland állampolgárságú vállalkozót.

Ezután következett a magyar gyilkosság. 2018. szeptember 19-én éjszaka. Majd a következő 2019. január 5-én amikor D. Csaba és társa egy fehér autóval megálltak egy szerb bűnbanda alvezérének kocsija mellett, a férfi épp összecsukott egy babakocsit, hogy betegye a csomagtartóba. Ekkor D. Csaba kiszállt az autóból, odament a férfihoz, elővett egy fegyvert és mellkason, majd fejbe lőtte.

A szerb bérgyilkos ellen végül a magyar, a holland és a szerb hatóságok is nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Prágai elfogása után a cseh külügyminisztérium úgy döntött, hogy először a magyar bíróság dönthet a sorsáról. Közben a hollandok felajánlották, hogy az Amsterdamban elkövetett emberölésért is itt kapjon büntetést. Így most az ügyészség előre kitervelten, több emberen elkövetett gyilkossággal vádolja.

Az első meghallgatásán erre egy Napóleontól származó idézettel válaszolt. "Micsoda regény az életem" - mondta.

Majd arról kezdett beszélni, hogy mégsem ő ölte meg a budapesti vállalkozót, sőt nem is egyedül csalta ki a patakpartra, hanem hárman voltak. Nem látta, hogy ki lőtt, mert pont elfordult, amikor valamelyik társa kivégezte a férfit.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: