hirdetés

KÉK HÍREK

Meghalt Mészáros Mihály, Michu

Az Alfot alakító 83 centis magyar származású amerikai akrobata, kaszkadőr, színész 76 éves korában hunyt el.

Link másolása

hirdetés

Mészáros Mihály – becenevén Michu Budapesten született 1939. október 1-én. A magyar származású amerikai akrobata, kaszkadőr és színész alacsony méretével, 83 cm-es termetével vált ismertté. Leghíresebb szerepe Alf volt az amerikai sorozatban.

Az Alf mellett számos televíziós műsorban és filmben is részt vett. Legutolsó szerepe az 1993-as Warlock: The Armageddon volt.

Az Alf első néhány epizódjában teljes alakos jelmezben játszott el Alfot, amíg egy géppel nem helyettesítették. Később akkor volt rá szükség, amikor Alf sétált vagy futott, vagy éppenséggel állnia kellett.

Mészáros Mihály szülei 6 hüvelykkel voltak magasabbak nála. Egy cirkuszi iskolába járt, ahol zsonglőr- és akrobatikus művészetet tanult.

1973. február 6-án fedezte fel őt Kenneth Feld és édesapja, Irvin Feld, akikhez eljutott a legendás törpe híre. Egy magyar cirkuszban dolgozott akkoriban. Ugyanebben az évben New Yorkba utazott, és 12 évig a Ringlig sztárja volt.

hirdetés

A Ringlig Brothers and Barnum & Bailey Circusban az amerikai cirkusz 200 éves évfordulóján mutatták be azzal, hogy ő Michu, a világ legalacsonyabb embere. Kilenc hüvelykkel volt alacsonyabb Tom Thumb Generálisnál.

Filmekben is szerepelt, Anthony Hickox, Tom Stern és Alex Winter rendezőknek dolgozott. Látható volt a Waxwork (1988) és Freaked (1983), The Armageddon (1993) filmekben.

2000-ben egy bohóchoz, Jon Weisshez járt, hogy páros egyensúlyozási számot mutassanak be. Ezt követően visszatért a cirkuszi karrierhez.

Több mint egy tucatnyi videoklipben szerepelt, többek között az Aerosmith-nek is dolgozott.

A Pepsi számára készített reklámokat Michael Jackson-nal, aki egyik legjobb barátja lett.

Az 1980-as években a kaliforniai Hawthorne-ban a legrövidebb utcát róla nevezték el Michu Lane-nek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: