hirdetés

KÉK HÍREK

Meghalt Fürge Anett, a Fókusz riportere

A Mellbevágó című dokumentumfilm rendezőnőjén tíz évvel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 03.

hirdetés

Szeptember 30-án pénteken, a mellrákkal folytatott hosszas küzdelme után elhunyt Fürge Anett, a Fókusz riportere, a Mellbevágó című, saját betegségével vívott küzdelmét megörökítő dokumentumfilm rendezőnője. Ma, október 3-án lett volna 41 éves.

Szalait először 2006 áprilisában diagnosztizálták mellrákkal, az akkor 31 éves riporter pedig hamar elhatározta, hogy dokumentumfilmet készít korunk egyik legelterjedtebb nőket érintő betegségéről.

A film, amelynek Fürge nemcsak rendezője, hanem narrátora is volt egyben, saját betegségét és végül a gyógyulását is dokumentálta. Célja az volt, hogy mindannyiunk figyelmét felhívja egy olyan betegségre, amely a nők jelentős százalékát érinti, mégsem beszélünk róla eleget addig, amíg be nem következik a baj.szalaianett2

2008-ban, a film bemutatásakor úgy tűnt, a fiatal nő győzött, diadalmaskodott a betegség felett. Ugyanakkor azt is tudta, hogy 5 évet kell várnia ahhoz, hogy véglegesen gyógyultnak nyilvánítsák. Végül a sors mást tartogatott számára, újra kialakult a rosszindulatú daganat, és a visszaesés után a szervezete nem bírt el újra a betegséggel.

Fürge Anett elment, de nyomott hagyott a világban. A Las Vegasban különdíjat nyert film bemutatóját követő években számos olyan visszajelzést kapott, ami alapján tudta, érdemes volt megosztania saját útját a nézőivel is.

hirdetés
"
A mai napig megállítanak az utcán, és tucatjaival kapok e-maileket is, ahol kiderül, a film tanulságai, optimista hangvétele jó néhány sorstársamnak nyújtott segítséget küzdelmük során. Úgy vélem, büszkén is ki lehet mászni ebből a betegségből

- nyilatkozta 2009-ben az RTL-nek.

Nyugodjék békében!

Címkép: NAVA

Ha hasznos volt a hír, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk