/kekhirek/meghalt-egy-negyeves-amerikai-kisfiu-miutan-lenyelt-egy-rajzszoget/
hirdetés

KÉK HÍREK

Meghalt egy négyéves amerikai kisfiú, miután lenyelt egy rajzszöget

A szülők képtelenek feldolgozni, hogy egy egyszerű háztartási eszöz vette el a kisfiuk életét.
Fotó: kalhh/Pixabay - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

A nyilvánosság felé fordult Ayla Rutherford, annak a négyéves amerikai kisfiúnak az anyukája, akinek egy lenyelt rajzszög okoza a halálát. Az anya szeretné mindenki figyelmét felhívni a hasonló veszélyekre - főleg azokét, akik az otthoni oktatás miatt a lakásukban is tartanak rajzszöget.

A gyászoló anya egy januári napon éppen a zuhany alá lépett volna, amikor meghallotta a családja sikoltásait. Azzal szembesült, hogy férje, a 29 éves Josh épp a Heimlich-manővert alkalmazza kisfiukon, Axelen. A módszer nem működött, a fiú eszméletét vesztette és elkékült az oxigényhiánytól - írja a Daily Star.

Szülei a tacomai Mary Bridge gyerekkórházba siettek vele, ahol kiderült: Axel nem fulladozik, hanem egy rajzszöget nyelt le, ami átszúrta a bal tüdejét, így nem tudott lélegezni. 

Az orvosok közölték, mivel a fiú agya túl sokáig volt oxigén nélkül, és öt szívrohamot is kapott, nem várható, hogy még magához térjen. A szülők mégis reménykedtek. 

Axel végül egy hetet töltött a lélegeztetőgépen, majd négy agyhalál-tesztet követően a szülei karjaiban halt meg, akik azóta is képtelenek felfogni, hogyan vezetett egy egyszerű háztartási eszköz ilyen tragédiához. 

hirdetés

Ayla és Josh most felhívták rá a figyelmet, hogy mindenki dobja ki az otthon található rajzszögeket, és óvják meg a gyerekeket a hasonló balesetektől. 

“Szeretném, ha másoknak nem kellene ilyesmin keresztülmennie. A szögek teljesen normális tárgynak számítanak a legtöbb háztartásban a poszterek, képkeretek, naptárak vagy karácsonyfadíszek felrakásához. Mindenki használja őket, és ha egy kisgyerek felveszi, a szájába teheti és lenyelheti őket. Ha vannak szögeitek, dobjátok ki vagy zárjátok el őket!” - mondta a Washington államban élő édesanya.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk