hirdetés

KÉK HÍREK

Meghalt a kirúgott szívsebész betege, mert nem tudták előjegyezni

Heti egy alkalommal műt Székely László helyett a beugrós orvos.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 04.

hirdetés

A Népszava informáicói szerint meghalt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből elbocsátott Székely László egyik betege nem sokkal azután, hogy orvosát kirúgták. Az 55 éves férfinak egyszerűen átszakadt a főverőere, pedig meg is operálhatták volna.

A férfit július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben, akkor derült ki, hogy speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Székely elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, azonban mire meglett minden papír, az ő elbocsátása már zajlott, így a beteget nem tudták előjegyezni műtétre.

Magyarországon eddig mindösszesen öt ilyen eszközt ültettek be, ebből négyet Székely doktor végzett - írja a Népszava, ami saját információira hivatkozva arról is ír, a főorvos az elbocsátásakor jelezte a kórház vezetésének, hogy a férfin kívül még két hasonló állapotú és ugyanilyen eszközre váró betege vár műtétre.

Az orvos elbocsátása után a rá kiírt műtéteket sorban le kellett mondani, mert a betegek nem akarták, hogy más módszerrel, más orvossal végezzék el rajtuk a beavatkozást. Az Index úgy tudja, a Honvédkórház szív-, ér-, és mellkassebészeti osztályának osztályvezető főorvosa, Szolnoky Jenő vállalta át a műtéteket: heti egy alkalommal egy-egy ilyen műtétet elvállalt a Kardiológiai Intézetben.

Székely Lászlót egy műtét miatt bocsátották el az intézetből: egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely László és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött, plasztikai sebész segítségét kéri, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot. Székely Lászlóval ezután közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk