/kekhirek/megfenyegettek-hosszu-katinkat-es-tobb-vilagklasszist/
hirdetés

Megfenyegették Hosszú Katinkát és több világklasszist

A FINA komoly szankciókat helyezett kilátásba, ha indulnak.
hirdetés

Több világklasszis is figyelmeztetést, fenyegetést kapott a Nemzetközi Úszószövetségtől (FINA), melyben azt írják, hogy ne induljanak a december 20-án, Torinóban tervezett ISL-versenyen (az ISL - Nemzetközi Úszó Liga - egy új, a FINA által el nem ismert szervezet). Ha mégis megtennék, akkor akár kétéves eltiltást is kaphatnak, de a jövő évi világbajnokságon biztosan nem lehetnek ott.

Hosszú Katinka korábban már vitába szállt a FINA-val, mikor azok 2017-ben négy számban akarták maximálni az egy helyen egy versenyző rajthoz állásainak számát. Ezt végül a többi úszó felháborodása után a szervezet 2018 februárjában visszavonta.

Hosszú ötlete volt, hogy más sportágakhoz hasonlóan az úszóknak is létre kellene hozniuk egy saját szövetséget, és a saját jogaikkal rendelkező versenyrendszert kell kialakítaniuk.

Az Insidethegames írása szerint az ISL ötlete már korábban felmerült, ezért a FINA már nyáron figyelmeztetett 209 országot, hogy ne működjenek együtt az új szervezettel, vagy ha mégis megtennék, annak következményei lesznek.

Ugyanakkor Paolo Barelli, az Olasz Úszószövetség és az Európai Úszószövetség elnöke lett a decemberi ISL verseny szervezőbizottságának vezetője, és azt állítja, hogy a meghívásos verseny sem az európai szövetség, sem a FINA szabályainak nem mond ellent - írta 24.hu.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk