/kekhirek/megbuntette-es-megalazta-a-tankerulet-a-testnevelo-tanart-aki-vasalodeszkan-imitalt-uszast/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

KÉK HÍREK

Megbüntette és megalázta a tankerület a testnevelő tanárt, aki vasalódeszkán imitált úszást

Rengetegen imádták az otthoni úszástanítós videót, amivel humorral akarta feldobni a karantén időszakát. A tankerület viszont egészen súlyos és abszurd büntetést talált ki.
hirdetés

Vezsenyi Lászlónak, a makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárának kreativitása tavasszal számos ember arcára csalt mosolyt. Amikor sok kollégája a digitális tanrendre való átállás nehézségeivel küszködött (ami nem ment olyan simán, mint ahogy ezt a hivatalos források hangoztatni szeretik), ő nem sokáig esett kétségbe. Bár tantárgya nem tartozik azok közé, amelyek könnyen taníthatóak online formában, Vezsenyi tanár úr elővette minden kreativitását és humorát, és bemutatta, hogy lehet a nappaliban úszni tanulni. Minden nevetségessége mellett a videó valóban mozgásformákat mutat be, így lényegében a tantárgyi követelményeknek megfelel. Aki még nem látta, mindenképp tekintse meg a négy perces kisfilmet.

Security Check Required

null

Milyen jó, hogy azért vannak ilyen tanárok is a pályán - gondolhatják sokan. A helyzet azonban az, hogy Vezsenyi tanár úr éppen nincs a pályán, mégpedig a tankerület áldásos munkájának köszönhetően.

Ott a vezetőség ugyanis azt gondolta, „a Makói József Attila Gimnázium pedagógus munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottjaként [...] az iskola tanárához méltatlan módon, nem kellő komolysággal és szakmaisággal oktatott. [...] A vizsgálat megerősítette, hogy Ön nem az adott helyzetnek megfelelően járt el, és a vizsgálat során Ön elismerte, hogy szerette volna jelen helyzetben „felrázni” a diákokat, és humorosan közelíteni meg a témát, hogy ezzel is aktivizálja őket” - idézi az ítéletet a Nedolgozzingyen.hu. Vagyis a tanár úr "bűne" az volt, hogy humorral akarta felrázni a diákokat.

hirdetés

Egészen döbbenetes módon a vicces videó miatt a tanár írásbeli figyelmeztetésben részesült, és jelen pillanatban eltiltották a tanítástól, összes csoportját elvették. Vezsenyi László egyébként nívódíjas pedagógus, diákolimpikonok is kikerültek a kezei közül.

Ha valaki azt gondolja, hogy ez aránytalan büntetés egy jópofa videó miatt, az alábecsüli a tankerületet.

Ugyanis a letiltás óta arra kényszerítik a pedagógust, hogy minden egyes napra készítse el a csoportjainak szánt aznapi tananyagot, gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal, és azt küldje el egy példányban a tankerületi vezetőnek és az igazgatónak. Mindezt úgy, hogy ezeket aztán soha nem adhatja át a diákoknak, hiszen el van tiltva tőlük.

Eredetileg arra is kötelezték volna, hogy tanulmányozza a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, majd abból vizsgázzon az intézményvezetőnél, az igazgató azonban ebbe már nem ment bele.

Vezsenyi László a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől Civil Kurázsi Díjat kapott, amiről így nyilatkozott:

„ez most nagyon feldobott, mert, őszinte leszek, nagyon elvesztettem a kedvemet. Tényleg nehéz beszélni róla, mennyire magam alatt voltam. Én pedagógus vagyok, azért maradtam a pályán, mert szeretem csinálni. Nyilván nem a pénzért.”

Reméljük, a tanár úr ez utóbbi mondatáért nem fog újabb retorziókat kapni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk