hirdetés

KÉK HÍREK

Színesre festették a járdát – bűncselekménnyel gyanúsítják a Kutyapárt passzivistáit

A rendőrségi határozat szerint majdnem 400 ezer forint kárt okoztak, ami már nem szabálysértési kategória.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. június 29.

hirdetés

394 ezer forintra büntetnék a Magyar Kétfarkú Kutya Párt székesfehérvári „passzivistáit” (a pártban így hívják az aktivistákat), amiért a Budai úton színes festékkel festettek le egy nagyjából 10 méter hosszú, teljesen tönkrement járdaszakaszt két hónappal ezelőtt.

„Az akcióval, csakúgy, mint a hasonló korábbiakkal, az volt a célunk, hogy felhívjuk az illetékesek figyelmét a járda életveszélyes állapotára. Azt szeretnénk, ha kijavítanák – mondta a szeretlekmagyarorszag.hu-nak Fenekes Roland, az akció egyik tervezője és kivitelezője. - Biciklivel, gördeszkával, de akár gyalog is veszélyes itt végigmenni.”

Az akció idején megjelent először egy rendőrjárőr, majd egy rendőrautó is, szabályosan helyszíneltek. „Azt mondták, lakossági bejelentés alapján érkeztek” – folytatta Fenekes Roland.

A két hónappal ezelőtti akció után ő és társai határozatot kaptak a rendőrségtől: az eddig „szándékos rongálással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés” helyett immár bűncselekménnyel gyanúsítják őket, ugyanis a kárérték – a rendőrség szerint – meghaladja az 50 ezer forintot: egészen pontosan 394 ezer forint kárt okoztak a töredezett járda kipingálásával.

A határozat ellen panasszal fognak élni az MKKP passzivistái – mondta Fenekes Roland. Már csak azért is, mert az indoklásban szerepel, hogy a festék kémiai úton nem eltávolítható. „Érdekes, hogy a színezés mellé ugyanazzal a festékkel felfestett MKKP logó másnapra eltűnt” – teszi hozzá. De a határozatban szerinte más hiba is van, például az áll benne, hogy a kereszteződésben színezték ki a járdát, de ez nem igaz. Az persze igaz, hogy a székesfehérvári Budai út egy forgalmas rész, van arra egy nagyobb park, boltok, sok járókelő. Épp ezért tartották fontosnak ezt a szakaszt megjelölni, hogy minél többen lássák: volna itt tennivaló.

hirdetés

A négyszínű járdaszakasz ugyanúgy néz ki azóta is. Új burkolatot nem kapott. Korábban egy hasonló akciójuk után azonban – a város egy másik részén – leaszfaltozták a járdát. Fenekes Roland bizakodó, azt mondja, az országban sok ilyen akciót hajtanak végre passzivistáik, és eddig végül egyetlen esetben sem büntették meg őket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Kilenc napig fogva tartották és verték lakótársukat, hogy megszerezzék a 8 milliós örökségét

A zsarolók végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá, de már elkapták őket a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Elfogtak egy párt Budapesten, akik kilenc napig fogva tartotották két lakótársukat a közös albérletükben, miután egy kihallgatott beszélgetésből megtudták, hogy egyiküknek nyolcmilliós öröksége van - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Még tavaly decemberben zárták be a két férfit az albérletbe, többször bántalmazták és gáz- és riasztófegyverrel, kalapáccsal és baltával fenyegették őket, hogy megszerezzék az örökséget. Végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá.

A kispesti rendőrök január 7-én délután a XVIII. kerületben fogták el a 26 éves K. Sándort és barátnőjét, a 23 éves H. Máriát, akiket zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket. A bíróság január 10-én rendelte el letartóztatásukat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kizuhant a tizedikről egy 23 éves lány, de túlélte, most intenzíven ápolják

A lány nagyjából 30 métert zuhant, egy fa lombjára érkezett először.
A címkép illusztráció: Unsplash/Ben Allan - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kizuhant egy szegedi panelház 10. emeleti ablakából egy 23 éves nő Szegeden - írja a Bors. A lány csodával határos módon túlélte a zuhanást, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A lap információi szerint a lány nemrég költözött el a szüleitől, boldog volt, amikor sikerült albérletet találnia és úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét az életben.

Szerdán eddig tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe az ablakpárkányról. A 10. emeletről nagyjából harminc métert esett, ám szerencséjére egy fa lombjára érkezett először, ami okozott sérüléseket, de egyben lassította is a zuhanást

- jegyzi meg a Bors.

A lapnak az egyik szemtanú az mondta:

"éppen a szobámban voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Ijesztő látvány volt a fiatal lány a földön fekve. Szerencsére a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és stabilizálták az állapotát".

A Bors a családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a lány még kórházban fekszik.

hirdetés

"Szerencsére az orvosoknak sikerült stabilizálniuk D. állapotát. Több súlyos sérülést is szenvedett. A családját természetesen megviselték a történtek, főleg, mivel a koronavírus-járvány miatt most még bemenni sem tudnak hozzá a kórházba, mert látogatási tilalom van" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ismerős, aki nem tudja pontosan, hogy mennyire súlyosak a lány sérülései.

"Annyit tudok, hogy életben van, és különböző vizsgálatokat végeznek rajta"

- tette hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak azt mondta: az esettel kapcsolat­ban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt eljárást indítottak volna.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: