/kekhirek/megbolondul-az-idojaras-jovo-heten-napsutesre-felhoszakadasra-es-szelre-is-keszulj/
hirdetés

KÉK HÍREK

Megbolondul az időjárás jövő héten – napsütésre, felhőszakadásra és szélre is készülj

Szerdán ráadásul újabb hidegfront érkezhet. Mutatjuk a friss előrejelzést.
hirdetés

A következő napokban sem várható kánikula, de meleg marad az idő. Elszórt záporok, zivatarok tarkíthatják a napos-gomolyfelhős időt, írja az Időkép. Jellemzően 30 fok körül vagy kevéssel az alatt alakulhatnak a délutáni maximumok.

Vasárnap naposabb időben bízhatunk, de még gyakran zavarhatják meg a felhők a napsütést. A délután megnövekvő gomolyfelhőkből főként az ország keleti felén és néhol a Dunántúl déli tájain készülhetünk elszórtan záporokra, zivatarokra. Heves viharok nem lesznek jellemzőek, de egy-egy kiadós felhőszakadással, aprószemű jéggel kísért zivatar előfordulhat. Az északias irányú szelet többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Hajnalban 13-18, délután 25-30 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn elsősorban a Dunától keletre kell újabb záporokra, zivatarokra készülni. A Dunántúlon lesz naposabb az idő, itt legfeljebb a nyugati határszélen alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Sokfelé megélénkülhet az északias szél. Délután 26-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden helyenként, előreláthatólag az ország északi területein és néhol keleten fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Emellett többnyire napos, gomolyfelhős idő ígérkezik, a szél már csak helyenként élénkülhet meg. Napközben 26-31 fokra van kilátás.

Szerdán - a legújabb számítások szerint - északnyugat felől hidegfront érkezhet jelentősebb mennyiségű csapadékkal, feltámadó széllel. Hatására átmenetileg néhány fokot visszaeshet a hőmérséklet.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk