hirdetés

KÉK HÍREK

Még várat magára a tavasz: szeles, hűvös idő lesz

Szerdán a viharos széllökések miatt több megyére is sárga figyelmeztetést adtak ki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 08.

hirdetés

Szerdán a Dunától keletre és délen még helyenként kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat, nyugaton, északnyugaton már hosszabb napos időszakokra is készülhetünk.

Kora délutánig főként a Balaton környékén és Veszprém megyében, illetve északkeleten (Zemplén, Bodrogköz) az északi szelet kísérő legerősebb széllökések 60-70 km/h körül alakulnak, majd a nap második felében már fokozatosan veszít erejéből a szél.szel

Csütörtökön szárazabb idő lesz, csak elszórtan lehet kevés csapadék. Néhol megélénkülhet a nyugati szél. Hajnalonként kevés helyen alakulhat fagypont körül a hőmérséklet, máshol 2-5 fok közötti minimumokat mérhetünk. A csúcshőmérséklet 8 és 14 fok között alakul délutánonként.

Hő- és széltérkép:

Hőtérkép

hirdetés

Széltérkép

Pénteken egy hidegfront hoz többfelé esőt, záporokat. Feltámad az északnyugatira forduló szél, a Dunántúlon és a középső tájakon viharos lökésekre is számítani kell. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet.

A hétvégén napos és felhős időszakok váltják egymást, időnként, elsősorban szombaton futó záporok is kialakulhatnak. Szombaton még erős, helyenként viharos lesz az északi-északnyugati szél, vasárnap már csak kevés helyen lehetnek erős lökések. Délutánonként 7-12 fokot mérhetünk.

Forrás: Időkép

Címlapfotó: Kövesdy Ildikó

Ha hasznos volt, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk