/kekhirek/meg-ket-napig-keszithetsz-ilyen-szep-felhofotokat-aztan-kicsit-jobb-idore-van-kilatas/
NULL
hirdetés

KÉK HÍREK

Még két napig készíthetsz ilyen szép felhőfotókat, aztán kicsit jobb időre van kilátás

Vasárnap is várhatók hevesebb zivatarok, jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések. Hétfőtől szárazabb idő jön végre.
Címlapfotó: Bodrogi Attila - szmo.hu
2016. június 04.

hirdetés

Sajnos ez a hétvége sem múlik el záporok, zivatarok nélkül. Továbbra sem várható jelentős változás időjárásunkban, a fölöttünk elhelyezkedő labilis, meleg levegőben továbbra is kedvezőek lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Mind szombaton, mind vasárnap gyakran törnek majd magasra a gomolyfelhők, melyekből többfelé kell készülni gyorsan lezúduló csapadékra.

Hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos erejű kifutószél társulhat. Ugyanakkor fázni nem fogunk, az enyhe hajnalokat követően délutánonként 22-28 fokot mutatnak majd a hőmérők, zivatarokat követően azonban átmenetileg több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

VIDEÓK: jégesőről, felhőszakadásról

Az elmúlt napok esőiben egy jó dolog volt: szép fotókat lehetett készíteni. Íme egy jó kis válogatás. Várjuk a ti képeiteket is!vihar_csavolyi tvtorony_horvathAdam

Fotó: Horváth Ádám, Csávolyi tv-torony

hirdetés
vihar_fuzesgyarmai_szemy

Fotó: Szemy, Füzesgyarmatvihar_kmo

Fotó: kmovihar_laszloAnatsztazia_idokep

Fotó: László Anasztáziavihar_lorinczEdit

Fotó: Lőrincz Editvihar_nagyvenyim_nemethTibor_idokep

Fotó: Németh Tibor, Nagyvenyimvihar_perkata_pappPeter_idokep

Fotó: Papp Péter, Perkátavihar_szekszard_laszloAnasztazia_idokep

Fotó: László Anasztázia, Szekszárdvihar_szombathely_hugiLaszlona_idokep

Fotó: Hugi Lászlóné, Szombathely felévihar_tiszato_farkasAttila

Fotó: Farkas Attila, Tiszatóvuhar_dunaujvaros_LepsenyiIca_idokep

Fotó: Lepsényi Ica, Dunaújváros

Vasárnap is többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra. Hevesebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kíséretében. Enyhe lesz a hajnal, napközben 22-27 fok várható.

Hétfőre megélénkülő északi-északkeleti széllel szárazabb levegő érkezik térségünkbe, így már több lesz a napsütés, főként a Dunántúlon és elszórtan a középső tájakon fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Hajnalban 11-16, délután 23-27 fokra számíthatunk.

Keddre a napsütés veszi át a főszerepet, csak kevés felhő lehet az égen, csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon élénk lehet az északi, északkeleti szél, másutt gyenge, mérséklet marad. Hajnalban 8-15, délután 22-27 fok várható.

Forrás: Időkép


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Órákkal a kivégzés előtt haladékot kapott a halálra ítélt amerikai nő

A halasztás azt jelentheti, hogy Lisa Montgomeryt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Mert mire erre sor kerülne, már beiktatják a halálbüntetés-ellenes Joe Bident, aki megkegyelmezhet neki.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Magyar idő szerint kedd éjfélre tűzték ki Lisa Montgomery kivégzését. Montgomery az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nő. A nő horrorfilmbe illő gyilkosságot és csecsemőrablást követett el, amiért 2004-ben ítélte halálra a bíróság. Megfojtott egy nyolc hónapos várandós kismamát, kivágta belőle a magzatot, és elrabolta a gyereket, aki túlélte a tragédiát.

Kivégzését először december 8-ra tűzték ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. Ezután a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal tűzte ki az újabb időpontot január 12-re.

Azonban kevesebb mint 24 órával a kitűzött időpont előtt egy szövetségi bíró halasztást rendelt el

- írja a CNN. A lap szerint

James Hanlon arra adott haladékot, hogy tarthassanak még egy meghallgatást azzal a céllal, hogy eldöntsék, Montgomery megfelelő állapotban van-e a kivégezéshez.

hirdetés

A meghallgatás dátumát egyelőre nem tűzték ki. Ez pedig azt jelentheti, hogy a nőt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Ugyanis abban az esetben, ha a meghallgatás után úgy döntenek, Montgomery kivégezhető, az amerikai elnök még mindig megkegyelmezhet neki. A halasztás miatt a döntés már az új elnök, Joe Biden kezében lesz. Ő pedig ellenzi a halálbüntetést.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Eltörte az udvarukba betévedő kölyökkutya lábát egy 18 éves fiú Bátonyterenyén

A bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a fiatalt.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a fiatal férfit, aki csonttörést okozva bántalmazott egy kölyökkutyát - írja közleményében az Ügyészség.

A 18 éves vádlott bátonyterenyei ingatlanának udvarára tavaly június közepén egy nap alatt többször is betévedt egy féléves kölyökkutya, amelyet a férfi az utolsó alkalommal a hátsó lábainál fogva nagy erővel áthajított a kapun.

A kutya a ház előtti betonútra csapódott, és jobb hátsó lábán combcsonttörést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a fiatalember ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A 18. életévét az elkövetéskor épp csak betöltő fiú beismerte tettét. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően nyolc hónap, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, és kötelezte az eljárás során felmerült 30.700 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Kilenc napig fogva tartották és verték lakótársukat, hogy megszerezzék a 8 milliós örökségét

A zsarolók végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá, de már elkapták őket a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Elfogtak egy párt Budapesten, akik kilenc napig fogva tartotották két lakótársukat a közös albérletükben, miután egy kihallgatott beszélgetésből megtudták, hogy egyiküknek nyolcmilliós öröksége van - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Még tavaly decemberben zárták be a két férfit az albérletbe, többször bántalmazták és gáz- és riasztófegyverrel, kalapáccsal és baltával fenyegették őket, hogy megszerezzék az örökséget. Végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá.

A kispesti rendőrök január 7-én délután a XVIII. kerületben fogták el a 26 éves K. Sándort és barátnőjét, a 23 éves H. Máriát, akiket zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket. A bíróság január 10-én rendelte el letartóztatásukat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés

Kizuhant a tizedikről egy 23 éves lány, de túlélte, most intenzíven ápolják

A lány nagyjából 30 métert zuhant, egy fa lombjára érkezett először.
A címkép illusztráció: Unsplash/Ben Allan - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kizuhant egy szegedi panelház 10. emeleti ablakából egy 23 éves nő Szegeden - írja a Bors. A lány csodával határos módon túlélte a zuhanást, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A lap információi szerint a lány nemrég költözött el a szüleitől, boldog volt, amikor sikerült albérletet találnia és úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét az életben.

Szerdán eddig tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe az ablakpárkányról. A 10. emeletről nagyjából harminc métert esett, ám szerencséjére egy fa lombjára érkezett először, ami okozott sérüléseket, de egyben lassította is a zuhanást

- jegyzi meg a Bors.

A lapnak az egyik szemtanú az mondta:

"éppen a szobámban voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Ijesztő látvány volt a fiatal lány a földön fekve. Szerencsére a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és stabilizálták az állapotát".

A Bors a családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a lány még kórházban fekszik.

hirdetés

"Szerencsére az orvosoknak sikerült stabilizálniuk D. állapotát. Több súlyos sérülést is szenvedett. A családját természetesen megviselték a történtek, főleg, mivel a koronavírus-járvány miatt most még bemenni sem tudnak hozzá a kórházba, mert látogatási tilalom van" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ismerős, aki nem tudja pontosan, hogy mennyire súlyosak a lány sérülései.

"Annyit tudok, hogy életben van, és különböző vizsgálatokat végeznek rajta"

- tette hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak azt mondta: az esettel kapcsolat­ban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt eljárást indítottak volna.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: