KÉK HÍREK

Egy másik lányt is molesztálhattak Kiss Lászlóék

A bírósági ítéletből az derül ki, hogy 1960 végén odaúsztak hozzá a medencében és fogdosni kezdték. Fegyelmi ügy lett belőle.

Link másolása

Nem először erőszakoskodott Kiss László, amikor 1961 nyarán a margitszigeti sportuszodában egy lakásban két másik társával, Lantos Lászlóval és Várszegi Lajossal együtt megerőszakoltak egy fiatal lányt. A múlt héten a kamera elé álló, és megszólaló Takáts Zsuzsanna szintén úgy tudta, hogy voltak más áldozatok is.

A Blikk és a Népszabadság is megírta: a nemi erőszak elsőfokú ítéletéből az derül ki, hogy volt egy másik erőszakos cselekménye is Kissnek, mégpedig 1960 végén, ami miatt a Magyar Úszószövetség három hónapra felfüggesztette.

Rendőrségi ügy végül nem lett az esetből, de a szövetség elnöksége 1961 január 26-tól április 26-ig mindennemű sporttevékenységtől és az uszodák látogatásától is eltiltotta Kisst. Az ok: 1960. december 30-án szexre akart kényszeríteni két társával együtt egy 18 éves lányt a margitszigeti úszómedencében.

A Népszabadság közzétett bírósági dokumentumok szerint „magatartásuk elkövetésénél felhasználták azt a körülményt, hogy a sportuszoda külső medencéje felett a meleg víz párája oly sűrű ködöt képez, hogy a vízben alig lehet pár méternyire tájékozódni."

Az iratokból egyelőre nem derült ki, hogy kik voltak az akkori tettestársak.

KL1

A lap szerint ugyanakkor Lantos Lászlónak és Várszegi Lajosnak nem volt fegyelmi ügye a tárgyalás előtt, Kissnek azonban igen. Az úszó „a fegyelmi eljárás során javulást ígért és így egész eljárása egyszerű fegyelmivel elintézést nyert, noha az F. Marianna sérelmére elkövetett nemi közösülés bűntettének kísérletét követte el" – fogalmazott a bíróság a lap szerint. Kiss, mint harmadrendű vádlott büntetése ezért lett három év szabadságvesztés. Ebből húsz hónapot ült le végül Kiss.

"
Kiss László és még két sporttársa a sportuszoda szabad részé­ben körülfogták F. Marianna 18. életévében lévő lányt, akit nyomban fogdosni kezdtek minden testrészén, így lábát, melleit és nemi szervét is megfogták, bár részletesen nem volt tisztázható, hogy a három úszó közül a fogdosásban kinek milyen szerepe volt.

- idézi a Népszabadság.

fbu

Letakarták Kiss nevét az uszodánál - Fotó: Facebook

„Kijelentették, hogy csak akkor engedik el, ha X. Y. megígéri, hogy Kiss Lászlóval és két társával közösülni fog.”

Ekkor járt arra az úszómester, akinek a jelenléte később döntőnek bizonyult.

„F. Mariannát szorongatott helyzetéből csak az mentette meg, hogy az arra haladó úszómesternek odakiáltott, de Kiss és társai a víz alá nyomták. ” – folytatja a lap az idézetet.

„A három fiú egyike még víz alatti közösülést is ajánlott. Az úszómester megjelenésére a három sportoló, így Kiss ­László is elúsztak a lány közeléből, aki bejelentette az esetet a sportuszoda igazgatóságának, a szorongatott helyzetet részben az úszómester is igazolta.”

kisslaszlo1

Takáts Zsuzsanna is beszélt arról, hogy voltak más áldozatok is:

"
Szerintem kevesebbet ültek börtönben, mint megérdemelték volna

- mondta az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában.

– A rendőrség talált több lányt is, akivel szintén erőszakoskodtak. Ezek a fiatalemberek napi szinten ezzel szórakoztak, kaptak is érte fegyelmit. Ha nem lettek volna élsportolók, több évre ítélték volna őket - ezeket a mondatokat erősítik meg a Blikk által közölt információk is.

Kiss Lászlóról április elején írta meg a privatkopo.hu internetes portál, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt. 1962 februárjában ítélték el, de 1963-ban már harmadik lett 200 méter pillangón az úszó országos bajnokságon.

A szövetségi kapitány azt állította, koncepciós per áldozata lett. A botrány kipattanásakor az úszószövetség Kiss László mellé állt, támogatták, bizalmat szavaztak neki. Kiss közben lemondott Lemondott a százhalombattai önkormányzat tiszteletbeli alpolgármesteri címéről, majd szövetségi kapitányi tisztjéről is. A százhalombattai sportuszoda nevét sem változtatták meg. A héten, feltehetően szerdán valószínűleg ülést tart az önkormányzat, ahol megfoszthatják díszpolgári címétől Kisst, és az uszoda sem viselheti a nevét tovább.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: