hirdetés

KÉK HÍREK

Még az óvodások után is fizethetünk a BKV-nál

Az idősek és fogyatékkal élők is fizetnének, a vidékről bejárók sokkal drágábban utazhatnának egy kiszivárgott terv alapján.

Link másolása

hirdetés

Ha a kormány nem segít, a BKV-nak emelnie kell az árakat. Erre jutott Tarlós István az Index birtokába került levél szerint. Az Orbán Viktornak címzett írásban megemlítik, hogy pl. az eddig ingyen utazó gyerekek, nyugdíjasok és fogyatékkal élők is havi 1000-2000 forintos regisztrációs díjat fizetnének, sőt az agglomerációból bejárók jegyeit, bérleteit ötszörös áron kapnák meg az utazók - írta a vg.hu.

bkv2

Az egyik gond az agglomerációból bejárók utaztatása

A főváros csak a városhatárig köteles biztosítani a járatokat, ám a határon túl élők közlekedését is segítik az agglomerációs járatokkal. De ezek finanszírozása komoly gond, tízmilliárd forintos veszteséget termel. A főpolgármester szerint vagy megfinanszírozza ezt az állam, vagy át kell vennie ezeket a járatokat, legrosszabb esetben pedig az árak emelésével kell behozni a hiányt.

hirdetés

bkv1

A másik probléma az ingyenesen utazók közlekedése

Jelenleg 100 ezer 6 év alatti gyerek, 324 ezer 65 év feletti és 120 ezer fogyatékkal élő szállhat fel a BKV-ra ingyen. Az államnak ki kéne fizetni az ő jegyárukat, ám a főváros 9,3 milliárd forinttal kevesebbet kap, mint amennyi járna. Ha ezentúl is marad ez a helyzet, úgy az ingyen utazóknak havonta egyszer 1000-2000 forintos regisztrációs díjat kellene fizetni, ha utazni szeretnének.

Megoldás lehet még az autósok éves Budapest matricája

A főpolgármester újabb forrásként javasolta a Budapest matrica bevezetését, amit évente kellene azoknak az autósoknak megvásárolni, akik belépnek a fővárosba. Még nem dőlt el, hogy a díjat a budapesti autósoknak is meg kell-e fizetni, vagy csak a vidékieket köteleznék rá.

Fotók forrás: BKK Facebook-oldala

Ha hasznos volt a hír, oszd meg ismerőseiddel!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: