KÉK HÍREK

Matolcsy elmagyarázta, miért érdemli meg az ötmillióra emelt fizetést

Az MNB elnöke szerint teljesen rendben van, hogy négyszer annyit keres, mint a magyar miniszterelnök.

Link másolása

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke elmagyarázta, rá miért nem vonatkozik a kétmilliós bérplafon, és kifejtette, miért helyes az, hogy a parlament gyakorlatilag megduplázta, ötmillió forintra emelte a fizetését. Indoklása szerint azért kell a magyar állam vezetőit megfizetni, mert a 2010 óta sikeres gazdaságtörténelmi tetteket hajtottak vége - írta meg az Index.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy a sokat vitatott jegybanktörvény értelmében a duplájára emelték Matolcsy fizetését. A Magyar Nemzeti Bank elnöke így már ötmillió forintot kap kézhez, amely - világszinten nem kiemelkedő összeg - ám erősen a magyar átlagbérek felett van.

A fizetésemelésben a legérdekesebb az, hogy 2010-ben Matolcsy is annak a kormánynak volt a minisztere, ami harcot indított a 2 millió feletti állami fizetések ellen, majd meghúzta a 2 milliós bérplafont, lecsökkentve így az előző MNB-elnök fizetését is.

Matolcsy György;  Coeuré, Benoit; Silva, Luiz Awazu Pereira da; Nowotny, Ewald

A MSZP-s Bárándy Gergely a Parlamentben kérdezte meg Matolcsytól, hogy egyetért-e a neki járó ötmilliós fizetéssel, illetve ezt az összeget nem tartja-e "pofátlannak"?

Matolcsy erre részletesen kifejtette, miért tartja helyesnek az összeget. Úgy fogalmazott, hogy

"mivel 2010 óta a magyar állam vezetői sikeres gazdaságtörténelmi tetteket hajtottak vége, a magyar állam vezetőit meg kell fizetni."

Matolcsy kifejtette továbbá azt is, hogy az állami vállalatok vezetőinek fizetését - így vagy a Magyar Nemzeti Bank elnökének bérét is - a saját területükön fizetett bérekhez kell hasonlítani. Érvei szerint a magyar bankrendszerhez képest a középső fizetési kategóriában van az MNB-elnök fizetése.

Matolcsy válaszát követően Bárándy megkérdezte azt is, hogy az MNB elnöke szerint helyes-e, hogy négyszer annyit keres, mint a magyar miniszterelnök. Matolcsy erre azzal vágott vissza, hogy jelenleg ugyanannyit keres, mint a cseh jegybank elnöke, illetve kevesebbet, mint a szlovák jegybanké, és Bárándy sem gondolhatja hogy rosszabbul dolgozik, mint ők, vagy kevesebb fizetést érdemel.

Képeink csak illusztrációk.

Ha érdekesnek találtad a hírt, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: