hirdetés

KÉK HÍREK

Mára is riasztást adtak ki, jön a vihar megint

Akár 2-3 centiméteres jégdarabok is hullhatnak a viharok mellett, de legalább meleg lesz.

Link másolása

hirdetés

Vasárnap a Dunántúlon egyre több felhőre, a déli részeken hosszabb, az északiakon rövidebb napos időszakra lehet számítani. Az ország nyugati felében vasárnap sok helyen lehet zápor, zivatar, néhány helyen jelentős mennyiségű eső, sőt, akár jég is előfordulhat.vihar1

Spurcli fényképe, Időkép.hu

Ezzel együtt egyáltalán nem lesz hűvös idő, sőt, a legtöbb helyen 28 és 33 fok között mérhetünk majd, a legmelegebb idő a Dél-Alföldön várható. Késő estére 21-27 fokig hűl le a levegő, az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig szóló előrejelzése szerint több helyen lehet hőség, heves zivatar és felhőszakadás is, tehát fülledt időre számíthatunk, de az esők felfrissíthetik az országot.vihar2

Zsanzsi81 fotója, Időkép.hu

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat, elsősorban az ország nyugati felére. A hétvégi viharok után tehát folytatódhat a zivataros időjárás.

hirdetés
viharvihar012

Viharvihar012 képe, Időkép.hu

Helyenként viharos, akár 60-80 km/órás szél is lehet, amiket jelentősebb mennyiségű csapadék és jégeső kísérhet majd. Akár 2-3 centiméteres jégdarabok is hullhatnak, úgyhogy mindenképp érdemes vigyázni.somorjaiede

Somorjai Ede fényképe, Időkép.hu

Nem lesz tehát kimondott strandidő, akár 30 mm-es eső is hullhat a nap folyamán, de az OMSZ a hőségre is figyelmeztet a zivatar és a felhőszakadás mellett. Érdekes, hogy például Baranya megyére mindhárom figyelmeztetés citromsárga, tehát elsőfokú, kissé őrült időjárásra számíthatunk tehát.

Via met.hu, Idokep.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: