hirdetés

KÉK HÍREK

Már tudják, ki a párizsi lövöldöző, az Iszlám Állam vállalta a merényletet

Még nem hozták nyilvánosságra a nevét, zajlanak a házkutatások. A merénylőt lelőtték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 21.

hirdetés

Egy egyelőre hivatalosan meg nem nevezett elkövető csütörtökön este kilenc óra után nem sokkal nyitott tüzet egy rendőrbuszra a Diadalív közelében, a Champs-Élysées sugárúton. A merénylőt agyonlőtték. A belügyminisztérium hivatalos tájékoztatása szerint egy rendőr meghalt, két másik pedig súlyosan megsérült.

A francia belügyminisztérium szerint egy jármű megállt egy rendőrautó mellett, majd valaki kiszállt belőle, és automata, háborús fegyverrel tüzet nyitott. Hozzátette, az egész városnegyedet átkutatták, hogy volt-e segítsége. A minisztérium szerint a rendőrség volt a támadás célpontja.

A 20minutes viszont arról értesült, hogy nem zárják ki, hogy félresikerült fegyveres rablás történt. A támadót körözték, a titkosszolgálat is ismerte. Az autójában viszont nem találtak robbanóeszközt. Házkutatást tartottak nála, és más helyeken is.

Állítólag már tudják a nevét, 1977-ben született és egyszer már lőtt rendőrökre 16 évvel ezelőtt. Francois Molins ügyész szerint ellenőrizték a személyazonosságát, de még nem hozzák nyilvánosságra a nevét, mert házkutatások zajlanak, és azt sejtik, hogy lehettek társai. Az AP rendőrségi dokumentumokra hivatkozva azt jelentette, hogy a 39 éves Karim Cheurfi otthonát vizsgálták át Chelles-ben. Ő már volt büntetve, a Le Parisien szerint azért, mert megtámadott egy rendőrt 2001-ben.

Az Iszlám Állam viszonylag gyorsan, már éjfél előtt magára vállalta a támadást. Ők azt is közölték, hogy az elkövető neve Abu Juszef és belga állampolgár.

hirdetés

Franciaországban vasárnap lesz az elnökválasztás, óriási a rendőri készültség. Nemrég két embert is őrizetbe vettek, amiért merényletet terveztek.

Rengeteg szirénázó rendőr érkezett a helyszínre, a levegőben helikopter körözött. Később katonákat is kivezényeltek, hogy biztosítsák a területet. Több metróállomást lezártak. A Champs-Elysées-n található boltokból és éttermekből nem engedték ki az embereket.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk