hirdetés

KÉK HÍREK

Már több mint 200 halott - új részletek az egyiptomi merényletről

Ez volt a legvéresebb merénylet, amit egyiptomi civilekkel szemben valaha elkövettek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 24.

hirdetés

Legalább 235 ember meghalt az utóbbi idők egyik legvéresebb merényletében Egyiptomban. A legfrissebb hírek szerint a sebesültek száma is elérte a 120-at.

Fegyveres támadás és robbantás történt november 24-én pénteken a Sínai-félszigeten, Bír-el-Abdban, Arís város közelében, egy mecsetben. A támadók a hírek szerint hatan voltak.

Először felrobbantották a mecset köré telepített eszközeiket, amikor a hívek éppen távoztak a templomból, majd lőni kezdtek a menekülőkre, később pedig a megérkező mentőautókra is. A támadók a hírek szerint a környéken parkoló autókat is felrobbantották, és

lángoló autókkal torlaszolták el a menekülők útját.

Az egyiptomi biztonsági szervek a mecset környékét és a tengerparti főutat lezárták, katonák vizsgálták át a támadás környékét. A Sky - eddig még meg nem erősített információi szerint - két drón ment a menekülők terepjárói után, és meg is semmisítette azokat.

hirdetés

Az egyiptomi egészségügyi miniszter kezdetben 75 halálos áldozatról beszélt, aztán 85-ről érkezett hír, majd szinte percenként emelkedett a halottak száma.

A merényletért egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

A legvalószínűbbnek az látszik, hogy az Iszlám Állam helyi szervezete, a Sínai Vilajet lehet a felelős, amely az elmúlt években csaknem 1000 katonával végzett.

Az egyiptomi elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el, és azonnali válságtanácskozást hívott össze. Az Arab Liga és az Egyesült Államok közleményben biztosította támogatásáról a kormányt a terrorizmus elleni harcában.

Forrás: Index


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk