/kekhirek/manyoki-attila-feladta-az-ir-szoros-atuszasat-oroszlanmeduzak-tamadtak-ra/
hirdetés

KÉK HÍREK

Mányoki Attila feladta az Ír-szoros átúszását: oroszlánmedúzák támadtak rá

A magyar hosszútávúszó állapota súlyos, de nem életveszélyes.
Címkép: Wikipédia - szmo.hu
2018. augusztus 04.

hirdetés

Mányoki Attila, magyar extrém sportoló az Ocean's Seven nevű versenyen vett részt, amelyben az indulók a világ hét legveszélyesebb tengerszorosát ússzák át. Ezúttal az Ír szorost tűzte ki maga elé célul, ám

nem sokkal a megérkezés előtt fel kellett adnia a versenyt: oroszlánmedúzák támadták meg.

Mányokit annyira összemarták az állatok, hogy a fellépő gyomorgörcs miatt nem tudta folytatni az úszást. Az Origo úgy tudja, az úszó állapota súlyos, de az Echo TV helyszínen tartózkodó riporterének információja alapján nincs életveszélyben. Motorcsónakkal szállították kórházba.

Ha sikerült volna az Ír szoros átúszása, Mányoki lett volna a világon a tizenkettedik, aki teljesíti a versenysorozatot. A sportoló egyébként a blogjában is megírta, hogy a medúzacsípésektől tart a legjobban a verseny folyamán.

"Akik feladták, azok sem a hidegre panaszkodtak, hanem a nagy mennyiségű csípések okozta fulladás miatt kényszerültek feladni az úszást. (...) Nagy számban vannak és egyszerűen nem lehetséges állandóan kikerülni őket. A csápok hossza miatt, sokszor csak érzed, de nem látod! Éltem már meg hasonlót, de ilyen nagy számban előforduló helyen még nem voltam. Ennek megfelelően nagy mennyiségű csípésre is kell felkészülnöm" - írta Mányoki.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk