hirdetés

KÉK HÍREK

Majdnem 200 ezer forint lesz a legalacsonyabb fizetés a Tescóban

A bérek átlagosan 10 százalékkal emelkednek az áruházláncnál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 06.

hirdetés

Januártól 197 ezer forintra emelkednek a legalacsonyabb bérek az áruháznál: a szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében 2,8 milliárd forintot fordít a kiskereskedelemi dolgozók béremelésére a lánc. A legalacsonyabb bért a Tesco bérpótlékkal, cafetériával és egyéb juttatásokkal egészít ki, így az pótlékokkal, túlórákkal a bruttó 227 700 forintot is elérheti.

A béremelés összesen 14 100 munkavállalót érint, a bérek pedig átlagosan 10 százalékkal emelkednek a vállalatnál. A Tesco a 2018-as béremeléssel 2017. január óta 11,1 milliárd forintot fektetett a munkabérnövelésbe. A béremelés a szakképzettség nélküli munkavállalókat is érinti, de azokat nem, akik 6 hónapnál kevesebb ideje vagy részmunkaidőben dolgoznak.

A Tesco a 2018-as béremeléssel 2017. január óta 11,1 milliárd forintot fordított a munkatársak bérének növelésére. Közölték, a cég elkötelezett, hogy a bérfejlesztéssel a 2016-ban megkezdett úton haladjon tovább, és 2018-ban is a szakképzett bérminimum felett tartsa a fizetéseket.

A 2018 januárjától az áruházláncnál elérhető legalacsonyabb bér továbbra is jelentősen magasabb lesz a garantált szakképzett bérminimum összegénél, ráadásul ez vonatkozik a szakképzettséget nem igénylő munkakört betöltő kollégákra is, így közel négyezer nem szakképzett kolléga is részesül az emelésben - írta a Tescóra hivatkozva a szakszervezetek.hu.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk