hirdetés

KÉK HÍREK

Magyarországra látogat Erzsébet királynő fia, András yorki herceg

Találkozik többek között a miniszterelnökkel, de ezen kívül is sok programja lesz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 04.

hirdetés

Budapestre látogat András yorki herceg - közölte a a Brit Nagykövetség. Erzsébet brit királynő harmadik gyermeke kétnapos látogatásán találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, és Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszterrel is.

András herceg a brit Építőmérnökök Intézetének fővédnöke, és ő nyitja meg az intézet fennállásának 200. évfordulója alkalmából a Magyar Mérnöki Kamara által szervezett konferenciát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) pedig a "Társadalmi érték és felelősség a közszférában" című brit-magyar műhelykonferenciát nyitja meg, amelynek megvalósításában az NKE partnere a Birminghami Egyetem.

A yorki herceg ellátogat Magyarország első integrált edzőtermébe, a budapesti Suhanj! Fitness-be is, ahol fogyatékkal élő és ép sportolók közösen edzhetnek. Itt többek között a 2012. évi londoni Paralimpiai Játékok olimpikonjaival is találkozik.

A látogatás zárásaként a herceg részt vesz az általa 2014-ben alapított Pitch&Palace nemzetközi startup verseny első magyarországi döntőjén, ahol a magyarországi tudományos és technológiai startup közösség képviselteti magát. A kezdeményezés célja az Egyesült Királyságban és világszerte a vállalkozások, ötletek fejlesztése. A budapesti döntőn a 12 legjobb csapat mutatja be üzleti tervét a mentorokból és befektetőkből álló közönségnek, majd találkozhat az Egyesült Királyságban tevékenykedő legsikeresebb magyar vállalkozókkal és üzletemberekkel - közölte a nagykövetség.

András yorki herceg most másodszor jön Magyarországra, előzőleg 2005-ben tett hivatalos látogatást hazánkban.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk