KÉK HÍREK

Magyarok is voltak a Bataclanban, megmenekültek

Megdöbbentő részleteket meséltek az Indexnek. Volt, aki a harmadikról ugrott ki, az utcán holttestek hevertek.

Link másolása

Magyarok is voltak a Bataclanban, egyikük az Indexnek küldött helyszíni beszámolót. Azt írta, az Eagles of Death Metal zenekar adott koncertet, 1000-1200 ember lehetett. Először azt hitték, a hangerősítőkkel van baj, aztán kiderült, hogy lövöldöznek.

Az Instagramon még a támadás közben tette közzé a képet (ami sajnos most már nem elérhető - a szerk.). A világ minden tájáról, Indiától Mexikóig több százan üzentek neki, hogy imádkoznak érte. Később közzétette, hogy már biztonságban van, 10 perccel a lövöldözés kezdete után sikerült kijutniuk az épületből. Megköszönte az aggódó szavakat és az imákat.

"Mindenki próbált lassan a backstage ajtó felé kúszni (ami az erkélyről a 3. emeletre a backstage-be vezetett). lassan oda tudtunk kúszni és így kijutottunk. Akkor én két embert láttam lent, gépfegyverekkel, az egyiknél volt még extra töltényes zsák is." - írta Horváth Tibor az Indexnek.

A lenti közönségtéren mindenki a földön feküdt; vagy a pánik miatt, vagy mert megsérültek. Néhányan annyira pánikba estek, hogy kiugrottak a harmadikról. Végül a színpad melletti vészkijáraton jutott ki a két magyar. Az utcán emberek feküdtek, nagyon sokan véresen.

Zsuzsa 24.hu-nak elmondta, hogy kezdés után körülbelül 40 perccel hallották meg az első durrogást, de akkor még azt hitték, csak valami technikai problémáról van szó.

Mint mondja, szürreális élmény volt, miután kimenekültek, hogy amíg ők szó szerint az életükért futottak, mások még nyugodtan, mit sem sejtve kávéztak mellettük. Körülbelül fél óráig bolyongtak a városban, teljesen tanácstalanul, mivel metróra nem mertek szállni. Végül összesen hatan beszálltak egy taxiba.

Képernyőfotó 2015-11-14 - 9.18.05

Palágyi Máté, a Bohemian Betyars zenekar hegedűse is a francia fővárosban tanul jelenleg. Kérdésünkre elmondta, hogy tegnap este fél 10-kor jött el Párizs egy szomszédos körzetéből, így szerencsére pont elkerülte a támadásokat. Mindenkit lesokkoltak az események, és nem érti senki, miért mindig Párizsban történnek ilyen szörnyű dolgok.

"Egyelőre válságállapot van, nem merik kinyitni az iskolákat, az általános jó hangulat nemzeti gyásszá alakult. Nincs ismerősöm az áldozatok között, de nagyon kevesen múlt, hogy elmenjek az Eagles of Death Metal koncertre. Szerencsés vagyok" - írta. Hozzátette azt is, hogy éppen egy bevásárlóközpontból jön, és "annyira durván vásárolnak az emberek, mintha holnap háború lenne."

Elértünk egy másik, épp Párizsban tartózkodó magyart is. Dósa Péter családjával érkezett kirándulni és várost nézni, hétfőn terveztek hazamenni. Azt írta, ők szerencsére nem abban a városrészben vannak, ahol az események történtek, de éjfél körül hallottak két lövést.

A szállodájukban sok a magyar, van aki autót bérel, van aki marad (ők is), de a net azt írja, hogy egymillió turista indult el a reptérre, és akar hazamenni most rögtön. "A legnagyobb baj, hogy ahány helyen olvastam annyiféleképpen írják le a történteket" - írta Péter.

VIDEÓ: a tűzoltók és a rendőrök áldozatokat hoznak ki

A Bataclanban lévő szemtanúk azt mondták, két nagyon fiatal, feketébe öltözött fegyveres tüzelt a tömegre. A földszinten mindenki a földön feküdt, arccal a föld felé, ők pedig egymás után eresztették az emberekbe a géppisztolysorozatokat. Közben többször is újratöltöttek.

A művészeti központot végül megrohamozták a rendőrök, és lelőtték a terroristákat, akik a túszok egy részére robbanóanyagot erősítettek. A francia hatóságok több mint 100 áldozatot találtak odabent.

Itt egy nagyon megrázó videó a Bataclan oldalán több emelet magasságban függeszkedő emberekről és az utcán fekvő áldozatokról. Figyelem, csak 18 éven felülieknek!

A legfrissebb hírekért KATT IDE

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: