?> /kekhirek/magyarok-is-voltak-a-bataclanban-megmenekultek-2/ Magyarok is voltak a Bataclanban, megmenekültek | szmo.hu
hirdetés

KÉK HÍREK

Magyarok is voltak a Bataclanban, megmenekültek

Megdöbbentő részleteket meséltek az Indexnek. Volt, aki a harmadikról ugrott ki, az utcán holttestek hevertek.

Link másolása

hirdetés

Magyarok is voltak a Bataclanban, egyikük az Indexnek küldött helyszíni beszámolót. Azt írta, az Eagles of Death Metal zenekar adott koncertet, 1000-1200 ember lehetett. Először azt hitték, a hangerősítőkkel van baj, aztán kiderült, hogy lövöldöznek.

Az Instagramon még a támadás közben tette közzé a képet (ami sajnos most már nem elérhető - a szerk.). A világ minden tájáról, Indiától Mexikóig több százan üzentek neki, hogy imádkoznak érte. Később közzétette, hogy már biztonságban van, 10 perccel a lövöldözés kezdete után sikerült kijutniuk az épületből. Megköszönte az aggódó szavakat és az imákat.

"Mindenki próbált lassan a backstage ajtó felé kúszni (ami az erkélyről a 3. emeletre a backstage-be vezetett). lassan oda tudtunk kúszni és így kijutottunk. Akkor én két embert láttam lent, gépfegyverekkel, az egyiknél volt még extra töltényes zsák is." - írta Horváth Tibor az Indexnek.

A lenti közönségtéren mindenki a földön feküdt; vagy a pánik miatt, vagy mert megsérültek. Néhányan annyira pánikba estek, hogy kiugrottak a harmadikról. Végül a színpad melletti vészkijáraton jutott ki a két magyar. Az utcán emberek feküdtek, nagyon sokan véresen.

hirdetés

Zsuzsa 24.hu-nak elmondta, hogy kezdés után körülbelül 40 perccel hallották meg az első durrogást, de akkor még azt hitték, csak valami technikai problémáról van szó.

Mint mondja, szürreális élmény volt, miután kimenekültek, hogy amíg ők szó szerint az életükért futottak, mások még nyugodtan, mit sem sejtve kávéztak mellettük. Körülbelül fél óráig bolyongtak a városban, teljesen tanácstalanul, mivel metróra nem mertek szállni. Végül összesen hatan beszálltak egy taxiba.

Képernyőfotó 2015-11-14 - 9.18.05

Palágyi Máté, a Bohemian Betyars zenekar hegedűse is a francia fővárosban tanul jelenleg. Kérdésünkre elmondta, hogy tegnap este fél 10-kor jött el Párizs egy szomszédos körzetéből, így szerencsére pont elkerülte a támadásokat. Mindenkit lesokkoltak az események, és nem érti senki, miért mindig Párizsban történnek ilyen szörnyű dolgok.

"Egyelőre válságállapot van, nem merik kinyitni az iskolákat, az általános jó hangulat nemzeti gyásszá alakult. Nincs ismerősöm az áldozatok között, de nagyon kevesen múlt, hogy elmenjek az Eagles of Death Metal koncertre. Szerencsés vagyok" - írta. Hozzátette azt is, hogy éppen egy bevásárlóközpontból jön, és "annyira durván vásárolnak az emberek, mintha holnap háború lenne."

Elértünk egy másik, épp Párizsban tartózkodó magyart is. Dósa Péter családjával érkezett kirándulni és várost nézni, hétfőn terveztek hazamenni. Azt írta, ők szerencsére nem abban a városrészben vannak, ahol az események történtek, de éjfél körül hallottak két lövést.

A szállodájukban sok a magyar, van aki autót bérel, van aki marad (ők is), de a net azt írja, hogy egymillió turista indult el a reptérre, és akar hazamenni most rögtön. "A legnagyobb baj, hogy ahány helyen olvastam annyiféleképpen írják le a történteket" - írta Péter.

VIDEÓ: a tűzoltók és a rendőrök áldozatokat hoznak ki

A Bataclanban lévő szemtanúk azt mondták, két nagyon fiatal, feketébe öltözött fegyveres tüzelt a tömegre. A földszinten mindenki a földön feküdt, arccal a föld felé, ők pedig egymás után eresztették az emberekbe a géppisztolysorozatokat. Közben többször is újratöltöttek.

A művészeti központot végül megrohamozták a rendőrök, és lelőtték a terroristákat, akik a túszok egy részére robbanóanyagot erősítettek. A francia hatóságok több mint 100 áldozatot találtak odabent.

Itt egy nagyon megrázó videó a Bataclan oldalán több emelet magasságban függeszkedő emberekről és az utcán fekvő áldozatokról. Figyelem, csak 18 éven felülieknek!

A legfrissebb hírekért KATT IDE


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk