/kekhirek/magyar-nagykovetsegi-autoval-mehetett-at-montenegroba-a-volt-macedon-miniszterelnok/
hirdetés

KÉK HÍREK

Magyar nagykövetségi autóval mehetett át Montenegróba a volt macedón miniszterelnök

Több albán lap is erről ír, még a követségi autó rendszámát is közölték.
hirdetés

Albániában több lap is azt írja, hogy a tiranai magyar nagykövetség autójával ment át Nikole Gruevszki az albán-montenegrói határon november 11-én. Az autó rendszámát is nyilvánossá tették: CD1013A.

A lapok információi szerint a volt macedón miniszterelnökkel egy diplomata is utazott a kocsiban, amit egy sofőr vezetett. A Hani I Hotit határátkelőn hajtottak át, majd az autó 45 perccel később visszament Albániába. Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy onnan hogyan utazhatott tovább Gruevszki

- írja a hvg.hu.

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Budapesten kér menedéket, miután korábban elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem jelent meg a börtönben, hogy megkezdje kétéves büntetésének a letöltését. Ezt azért kapta, mert évekkel ezelőtt arra utasította belügyminiszterét, hogy szerezzen be neki egy 600 ezer eurós (192,85 millió forint) Mercedest privát használatra. Gruevszki 2006 és 2016 között volt az ország miniszterelnöke, jó barátságot ápol Orbán Viktorral.

A macedón belügyminiszter szerint Gruevszki nem repülővel, hanem illegálisan, a határátkelőhelyek elkerülésével hagyta el Macedóniát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk