/kekhirek/magyar-hegymaszo-halt-meg-nepalban/
hirdetés

KÉK HÍREK

Magyar hegymászó halt meg Nepálban

Az 51 éves Benedek Zoltán sikeresen megmászta a Manaslu csúcsát, de visszafelé balesetet szenvedett. Az ok még nem ismert.
hirdetés

Manaszlu megmászása után, ereszkedés közben halt meg Benedek Zoltán. Az 51 éves, osztrák állampolgárságú hegymászó halálának okát még nem tudni - írta a hvg.hu.

A tragédia Nepálban, a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsáról lefelé jövet következett be, a sikeres csúcshódítást követően.

Benedek Zoltán a Seven Summit Autumn Expedition 2015 nevű, 14 fős expedíció tagjaként indult a "Gyilkos Hegy" csúcsára. A helyi idegenforgalmi hivatal közlése szerint a 4-es tábor közelében történt a baleset, melynek okáról még nem érkezett hír. A magyar hegymászó társát, a francia Jean Luc-öt helikopter vitte le a 6800 méteres részről.

A THT Online híradása szerint a hegymászó az idei első áldozat a hegyen. Tudomásuk szerint a hatóságok igyekeznek lehozni és Katmanduba szállítani a szerencsétlenül járt Benedek holttestét.

hirdetés

Az idei őszi szezonban 106 alpinista kapott engedélyt a Manaslu megmászására. Az utóbbi két napban 73 hegymászó érte el a csúcsot. Többen azonban nem indultak neki a magas hó és a lavinaveszély miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: