hirdetés

KÉK HÍREK

Videó a Sándor-palotánál őrizetbe vett fiatalok tárgyalásáról

Gulyás Márton és Varga Gergő bírósági tárgyalásán sokan megjelentek, és rengetegen követték a neten.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 13.

hirdetés

Megkezdődött a hétfőn a Sándor-palotánál tartott tüntetés kapcsán őrizetbe vettek bírósági tárgyalása. A több mint két napja fogvatartott Gulyás Márton és Varga Gergő ügyét tárgyalják, rajtuk kívül még hat tanút várnak ma a bíróság elé. Az aktivisták hétfőn este a Sándor-palota előtti spontán tüntetésen a CEU-törvény aláírása ellen tiltakozva narancssárgára akarták festeni az épületet. A vád csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, ami 3 év szabadságvesztéssel büntethető.

A tárgyalóterem előtt közel 100 fős tömeg gyűlt össze - írja az Index. A neten is sokan nézik, az elő közvetítést folyamatosan 10 ezer fő fölött figyelik.

Vargát és Gulyást bilincsben, vezetőpórázon kísérték be a terembe, a meghallgatásuk külön-külön történik. Míg az egyiküket kihallgatják, addig a másiknak el kell hagynia a termet.

A tárgyalást élőben itt tudod nézni:

Elsőként Gulyást hallgatták ki, azt mondta: azért nem sikerült rendesen felkészülnie a tárgyalásra, mert teljesen indokolatlanul az elmúlt 3 napban fogva tartották, nem tudott se aludni, se pihenni és étkezni sem.

hirdetés

A politikai aktivista elmondta, amint kiszabadul, nyilvánvalóan nem fogja visszafogni magát a hasonló cselekedetektől, egészen addig, "amíg ez a rezsim meg nem bukik".

Varga szintén arról számolt be, hogy ő sem tudott rendesen pihenni a tárgyalás előtt. Ő azt mondta, eredetileg lufiba töltötték volna a festéket, de ez nem jött össze, ezért akarták flakonnal együtt elhajítani.

Azt mondta, amikor Gulyást leteperték a rendőrök, az nagy felháborodást keltett, ezért nem tudták őt is kiemelni a nyüzsgő tömegből. Helyette hazáig követték és onnan vitték be.targy

Miről van szó pontosan?

Gulyás Márton az az aktivista, aki tavaly februárban leszerelte a Nemzeti Választási Irodáról a táblát, a "kopasz-ügy" miatti tiltakozásképpen. Ekkor garázdaság miatt elítélték. Majd most hétfőn a CEU-ügy miatt tüntetett a Sándor-palotánál. Áder János döntése miatt, hogy aláírta a törvényt, narancssárga festékkel akarta megdobni a Sándor-palota épületét, de lefogta egy rendőr, így a rendőrt terítette be a festék.

Gulyást emiatt hétfőn őrizetbe vették. Kedden a fogva tartása ellen sokan tiltakoztak. Egy másik, szintén dobáló aktivistát később a lakásáról vittek be a rendőrök - írja az Index.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk