hirdetés

KÉK HÍREK

Ma este fél 9-kor kapcsold le a villanyt egy órára!

Március 25-én este tartják a Föld óráját, idén tizedik alkalommal. Budapest fényeit az Erzsébet-kilátónál kapcsolják le.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 25.

hirdetés

Idén a János-hegyi Erzsébet-kilátónál kapcsolják le a budapesti díszkivilágítást szombat este fél 9-kor - írja többek között az Origo. Aki valamilyen aktív programban is részt venne, és szereti a sötétben, fejlámpával mászkálást, annak pedig érdemes 7-re a Síházhoz érkeznie.

Innen indul ugyanis egy túra, ami az Erzsébet-kilátónál ér véget, hogy aztán együtt kapcsolják le a résztvevők a világítást. Ezután a lámpáddal vagy a telefonod kijelzőjével te is járulj hozzá a 60+ jel lefotózásához, ami a környezetkíméletre fordított, legalább 60 perces sötétséget jelenti.162

Kép: Boldizsár Márk

A WWF kezdeményezésére 2007 óta, azaz kereken 10 éve minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak tenni is érte. A 2011 óta az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat. - írja a WWF az esemény honlapján.

hirdetés

Videó: a Föld órája - tíz év visszatekintése

Címkép: Mónos Gáborhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk