hirdetés

KÉK HÍREK

Lezuhanó kövek sodortak a mélybe egy Ausztriában túrázó magyar nőt, leszakították a falépcsőt, amin állt

A nő szörnyethalt, amikor a mélybe zuhant, a vízből emelték ki a holttestét. Férjével kirándult a népszerű Medve-szurdokban, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 09.

hirdetés

Mint szerdán megírtuk, meghalt egy magyar nő az ausztriai Medve-szurdokban, amikor egy vízesés közelében kőomlás indult meg.

Az 50 éves magyar nő mellett egy 21 éves osztrák túrázó is életét vesztette, nyolcan pedig megsérültek, többen közülük súlyosan.

Az RTL Híradó beszámolója szerint

a túrázók éppen egy falépcsőn álltak, amikor 50 méter magasból a lezuhanó szikladarabok leszakították a falépcsőt. A magyar nő a mélybe zuhant és szörnyethalt. A nő férjével indult túrázni a népszerű kirándulóhelyre, a Híradó információ szerint ő jól van, könnyebb sérüléseket szenvedett.

hirdetés

A másik halálos áldozat egy 21 éves osztrák nő, akit közvetlenül eltalált egy szikladarab.

A sérülteket helikopterrel vitték egy közeli kórházba. A mentést nehezítette, hogy a szurdokot csak gyalog lehet megközelíteni, a hegyimentőknek egy meredek sziklafalon kellett leereszkedni, hogy odaérjenek a helyszínre. A magyar nő holttestét a vízből emelték ki.

A Medve-szurdok Ausztria egyik legnagyobb és legnépszerűbb völgye, amit csak néhány hete nyitottak meg újra, mert előtte karbantartási munkákat végeztek el. A baleset miatt lezárták a szurdokot, a rendőrség vizsgálja, mi történt.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk