KÉK HÍREK

Letartóztatták a veronai buszbalesetet okozó buszsofőrt

A buszsofőr eddig teljesen normális életet élt Magyarországon, most jutott el odáig az ügy, hogy őrizetbe vegyék.

Link másolása

Ideiglenes átadási letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék V. Jánost, akit hat év börtönre ítéltek a 18 halálos áldozattal járó veronai busztragédia miatt.

A 24.hu megkeresésére Bagoly Bettina, a Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a Fővárosi Főügyészség indítványára a törvényszék rendelte el a férfi ideiglenes átadási letartóztatását. A férfi nem járult hozzá az egyszerűsített átadásához, ezért amikor az olasz hatóságok megkeresik majd a magyar hatóságokat, akkor az ügyben újabb tárgyalást fog a bíróság tartani.

Mint kiderült, az olasz hatóságoknak 40 napja van, hogy az Igazságügyi Minisztériumon keresztül megküldjék a hivatalos iratokat, ha ez nem történik meg október 19-ig, akkor szabadlábra kell helyezni a férfit.

2017. január 20-án a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai franciaországi sítúrájukról tartottak hazafelé, amikor az őket szállító autóbusz balesetet szenvedett és kigyulladt. A balesetben tizennyolcan haltak meg. V. Jánost az olasz bíróság hat év börtönre ítélte, és Olaszország területén örökre eltiltotta a vezetéstől. A buszsofőr eddig teljesen normális életet élt Magyarországon. Az ügy most jutott olyan fázisba, hogy őrizetbe vegyék, majd elrendeljék az ideiglenes átadási letartóztatását azért, hogy idővel megkezdhesse majd a hatéves börtönbüntetését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk