KÉK HÍREK

Leszakadt a lánya karja, ezzel próbálták átverni

Zsuzsa nem érti, hogy lehetnek ennyire gátlástalanok az emberek. Íme a felháborító csalás részletei.

Link másolása

A dunaújvárosi Zsuzsanna posztolta ki a következő megdöbbentő történetet, ami amellett, hogy mélységesen felháborító, egy erős intő jel is lehet mindannyiunk számára a későbbiekre nézve. A szöveg szerint a rendőrkapitányság nevében hívták fel őt telefonon, és azt állították, a lánya (aki éppen nem volt otthon) súlyosan megsérült egy autóbalesetben.

És mivel elégett a mobiltelefonja, csak a "kollégáknál" lévő szolgálati telefonon tudná elérni, ezt azonban neki kell feltöltenie pénzzel. Akár egy benzinkúton is megteheti, mondta a Németh Zsoltként bemutatkozó férfi.

Zsuzsanna szerencsére észbe kapott

és ahelyett, hogy az első sokk és kétségbeesés hatására rögtön cselekedett volna a férfi utasítása szerint, inkább megpróbálta felhívni a lányát. Ekkor derült ki, hogy majdnem csalás áldozata lett.tel2

"Csendes, őszi reggel...

Ma reggel 6 óra pár perckor csörgött otthon a vezetékes telefon.(Már ez ijesztő volt,mert még a család sem szokott ilyen lehetetlen időpontban telefonálni.) Németh Zsolt néven bemutatkozott valaki, a rendőrkapitányságról.Azt mondta,hogy súlyos autóbaleset történt Dunaújváros és Mezőfalva között Nagyvenyimnél. Az autóban súlyosan megsérült egy fiatal nő és egy férfi.Lehet-e valamelyik a gyerekem? Kérdezte.

Na,amit ezekben a másodpercekben éreztem...Nem kívánom senkinek.

Kérdeztem a nevüket,hogy kik ültek az autóban,de állítólag minden irat elégett.A táskában ezt a számot találták.

-A fiam alszik a szobájában.A lányom nem mondta tegnap,hogy mennének Venyimre.

Ekkor közölte a vonal másik végén lévő valaki,hogy a fiatal hölgynek leszakadt az egyik karja és összetört a medencéje.Most várják a mentőhelikoptert. Egyfolytában az anyukájával akar beszélni.

-Akkor hadd beszéljek vele! Ordítottam.

-Felhívom a mobilján, jó?

Erre ő közölte,hogy a lányom mobilja elégett,viszont van a kollégáknál egy szolgálati telefon,amit,ha feltöltök,akkor tudok beszélni a lányommal.

-Én olyat nem tudok csinálni! Mondja meg hova menjek,hogy láthassam Őt! - sikítozva, őrjöngve, könnyeimet nyelve agonizáltam.

Halál nyugodtan mondta nekem,hogy írjam fel a telefonszámot és akkor egy benzinkúton is feltölthetem. Aztán nem tudom mi történt velem,de megkérdeztem,hogy a lányomnál milyen táska van? Hm... Közben bekapcsoltam a mobilomat,és hívtam a lánykámat.

-Szia Anyuci! - szólt bele a telefonba.

-Uram,itt van a lányom,hallja?!! - ordítottam.Erre letette.

Teljesen ledermedtem,potyogtak a könnyeim. A Lillus is megijedt,hogy miért sírok ennyire. Danikám meg szorított magához.

Azóta eltelt pár óra,kicsit megnyugodtam,lehiggadtam.Tiszta fejjel visszapörgetve a beszélgetést már sokkal hamarabb gyanússá kellett volna váljon ez az egész.Ezek a gátlástalan szemétládák viszont épp ezt használják ki!Sokkolnak valami hírrel,aztán az áldozatuk válaszai,reakciói után alakítják az eseményeket.

Hála Isten semmiféle baleset nem történt Dunaújváros és Mezőfalva között.

Könyörgöm!!!!Egy telefonfeltöltésért erre képesek emberek?!Hogy valakit korán reggel az őrület határára kergessenek?!

Hát,így indult a mai napunk..."

Korábban az Index írt arról, hogy bár csökkenni látszik az úgynevezett "unokázós" csalások száma, a bűnözők újabb és újabb módszerekkel próbálnak meg pénzt kicsalni a teljesen gyanútlan emberekből. Közkedvelt módszer a "kocsiztatás", ami azt jelenti, hogy utcai járókelőket (jellemzően idősebbeket) szólítanak le az autós csalók és útbaigazítást kérnek a kórház felé. Miután azonban beülnek a kocsiba, megpróbálják megzsarolni őket, hogy adjanak nekik pénzt, gyakran kórházban fekvő, súlyos beteg hozzátartozóra hivatkozva.

Az is új trükk, hogy értéktelen ajándékcsomagot visznek a kiszemelt áldozatnak, állítólag egy multicég képviseletében, és azt kérik, fizessék ki a 10-20 ezer forintos szállítási díjat. Kifigyelik, hol tartja a idős ember a pénzét, elterelik a figyelmét például azzal, hogy vizet kérnek, és meglopják. A fenti poszt után pedig egyre inkább úgy tűnik, a csalók kreatív forrásai kimeríthetetlenek.

Te mit gondolsz a hírről? Írd meg kommentben!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: