/kekhirek/leszakadt-a-lanya-karja-ezzel-probaltak-atverni-2/
hirdetés

KÉK HÍREK

Leszakadt a lánya karja, ezzel próbálták átverni

Zsuzsa nem érti, hogy lehetnek ennyire gátlástalanok az emberek. Íme a felháborító csalás részletei.

Link másolása

hirdetés

A dunaújvárosi Zsuzsanna posztolta ki a következő megdöbbentő történetet, ami amellett, hogy mélységesen felháborító, egy erős intő jel is lehet mindannyiunk számára a későbbiekre nézve. A szöveg szerint a rendőrkapitányság nevében hívták fel őt telefonon, és azt állították, a lánya (aki éppen nem volt otthon) súlyosan megsérült egy autóbalesetben.

És mivel elégett a mobiltelefonja, csak a "kollégáknál" lévő szolgálati telefonon tudná elérni, ezt azonban neki kell feltöltenie pénzzel. Akár egy benzinkúton is megteheti, mondta a Németh Zsoltként bemutatkozó férfi.

Zsuzsanna szerencsére észbe kapott

és ahelyett, hogy az első sokk és kétségbeesés hatására rögtön cselekedett volna a férfi utasítása szerint, inkább megpróbálta felhívni a lányát. Ekkor derült ki, hogy majdnem csalás áldozata lett.tel2

"Csendes, őszi reggel...

Ma reggel 6 óra pár perckor csörgött otthon a vezetékes telefon.(Már ez ijesztő volt,mert még a család sem szokott ilyen lehetetlen időpontban telefonálni.) Németh Zsolt néven bemutatkozott valaki, a rendőrkapitányságról.Azt mondta,hogy súlyos autóbaleset történt Dunaújváros és Mezőfalva között Nagyvenyimnél. Az autóban súlyosan megsérült egy fiatal nő és egy férfi.Lehet-e valamelyik a gyerekem? Kérdezte.

hirdetés

Na,amit ezekben a másodpercekben éreztem...Nem kívánom senkinek.

Kérdeztem a nevüket,hogy kik ültek az autóban,de állítólag minden irat elégett.A táskában ezt a számot találták.

-A fiam alszik a szobájában.A lányom nem mondta tegnap,hogy mennének Venyimre.

Ekkor közölte a vonal másik végén lévő valaki,hogy a fiatal hölgynek leszakadt az egyik karja és összetört a medencéje.Most várják a mentőhelikoptert. Egyfolytában az anyukájával akar beszélni.

-Akkor hadd beszéljek vele! Ordítottam.

-Felhívom a mobilján, jó?

Erre ő közölte,hogy a lányom mobilja elégett,viszont van a kollégáknál egy szolgálati telefon,amit,ha feltöltök,akkor tudok beszélni a lányommal.

-Én olyat nem tudok csinálni! Mondja meg hova menjek,hogy láthassam Őt! - sikítozva, őrjöngve, könnyeimet nyelve agonizáltam.

Halál nyugodtan mondta nekem,hogy írjam fel a telefonszámot és akkor egy benzinkúton is feltölthetem. Aztán nem tudom mi történt velem,de megkérdeztem,hogy a lányomnál milyen táska van? Hm... Közben bekapcsoltam a mobilomat,és hívtam a lánykámat.

-Szia Anyuci! - szólt bele a telefonba.

-Uram,itt van a lányom,hallja?!! - ordítottam.Erre letette.

Teljesen ledermedtem,potyogtak a könnyeim. A Lillus is megijedt,hogy miért sírok ennyire. Danikám meg szorított magához.

Azóta eltelt pár óra,kicsit megnyugodtam,lehiggadtam.Tiszta fejjel visszapörgetve a beszélgetést már sokkal hamarabb gyanússá kellett volna váljon ez az egész.Ezek a gátlástalan szemétládák viszont épp ezt használják ki!Sokkolnak valami hírrel,aztán az áldozatuk válaszai,reakciói után alakítják az eseményeket.

Hála Isten semmiféle baleset nem történt Dunaújváros és Mezőfalva között.

Könyörgöm!!!!Egy telefonfeltöltésért erre képesek emberek?!Hogy valakit korán reggel az őrület határára kergessenek?!

Hát,így indult a mai napunk..."

Korábban az Index írt arról, hogy bár csökkenni látszik az úgynevezett "unokázós" csalások száma, a bűnözők újabb és újabb módszerekkel próbálnak meg pénzt kicsalni a teljesen gyanútlan emberekből. Közkedvelt módszer a "kocsiztatás", ami azt jelenti, hogy utcai járókelőket (jellemzően idősebbeket) szólítanak le az autós csalók és útbaigazítást kérnek a kórház felé. Miután azonban beülnek a kocsiba, megpróbálják megzsarolni őket, hogy adjanak nekik pénzt, gyakran kórházban fekvő, súlyos beteg hozzátartozóra hivatkozva.

Az is új trükk, hogy értéktelen ajándékcsomagot visznek a kiszemelt áldozatnak, állítólag egy multicég képviseletében, és azt kérik, fizessék ki a 10-20 ezer forintos szállítási díjat. Kifigyelik, hol tartja a idős ember a pénzét, elterelik a figyelmét például azzal, hogy vizet kérnek, és meglopják. A fenti poszt után pedig egyre inkább úgy tűnik, a csalók kreatív forrásai kimeríthetetlenek.

Te mit gondolsz a hírről? Írd meg kommentben!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk