hirdetés

KÉK HÍREK

Lesifotós kapta le a repülőgépet, amit állítólag a kormány vett titokban

Korábban cáfolták, ám egy Facebookra posztolt fotóból kiderült. Az is, milyen típusú.
A nyitókép illusztráció, forrás: Wikipédia - szmo.hu
2017. december 17.

hirdetés

Bár a kormányzati források tagadták, újabb forrás erősítette meg a héten közölt információkat: a kormány Airbus A319-es utasszállítóból átalakított szállítógépeket vásárol a honvédségnek. Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, "olyan használt, átalakított Airbus A319-es utasszállító repülőgépekről van szó, amelyeket azért tudnak megszerezni, mert a közelmúltban több fapados légitársaság is csődbe ment." A Magyar Nemzet állítása szerint az ügyben példátlan információbiztonsági rendszabályokat vezettek be. Azt írják:" a parlament szakbizottsága közbeszerzés alóli mentességet adott az ügylet nyélbe ütésére a kormánynak, értesüléseink hivatalos megerősítésére nem volt lehetőségünk."

Most azonban feltöltöttek egy fotót a Centaureax Facebook-oldalra.

Az első gépet Csehországban fényképezte le egy helyi amatőr repülőgépfigyelő. Azt írta, hogy megérkezett Ostravára a magyar légierő első A319-ese, amely elsődlegesen a magyar kormány igényeit fogja szolgálni. A gép D-ABGS, korábban ilyeneket használt az Air Berlin.

A lap kormányzati forrása korábban cáfolta, hogy kormánygépet vennének. Azt mondták, katonai szállítógépet vásárolnak, ezeket pedig tavasszal fogják bemutatni. A HírTv megkereste Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, de azt válaszolta nekik, hogy nem tud repülőgép-vásárlási tervről.

A mostani gépet fényképező fotós szerint két gépről van szó, a másodikat vasárnapra várják.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk