hirdetés

KÉK HÍREK

Lerángatta a buszról az ellenőrnőt egy megvadult utas

Éppen egy bliccelőt szólított fel arra, hogy szálljon le a buszról, amikor egy utas rátámadt, és trágár szavakkal szidalmazta.
BKV Figyelő, Nyitókép: illusztráció IHO - szmo.hu
2017. április 29.

hirdetés

A BKV Figyelőre küldtek egy olvasói levelet. A levélíró volt a szemtanúja annak, hogy az 5-ös buszon egy férfi trágár szavakkal szidalmazta az ellenőrnőt, és agresszívan viselkedett vele.

Az április 21-én pénteken délután történt estről azt írta, hogy a Rákospatak utcánál jegyellenőrzés volt.

Egy ellenőrnő az utolsó ajtón szállt fel, próbajegyével megnézte, működik-e a jegykezelő, és megkezdte az utasok ellenőrzését. A szemtanú azt írta, a leghátsó hármas ülésnél egy utas felmutatta kezeletlen jegyét. A szemtanú szerint egészen biztosan nem volt előtte senki a jegylyukasztónál, ő ugyanis a lyukasztó mellett ült.

Az ellenőrnő kérte a jegyet felmutató férfi személyi igazolványát, de az azt mondta, kezelte a jegyet. Az ellenőrnő közölte, hogy a jegy nincs kezelve, ellenőrizte, mert működik-e a jegykezelő, és ha kezelte volna, lenne rajta fekete pecsét. Magánál tartotta az utas jegyét, és elkérte annak igazolványát.

De az utas a jegyét kezdte követelni. Az ellenőr megkérte a férfit, hogy ha nem adja oda az igazolványát, szálljon le. A lámpa piros volt, az ajtók nyitva voltak, és az ellenőr jelezte a sofőrnek, hogy nem mehetnek tovább.

hirdetés
buszfok

Képünk illusztráció

"Többszöri felszólítás után sem történt semmi, közben az ellenőrnő elnézést kért az utasoktól" - írja a BKV Figyelő.

Ekkor szállt le a harmadik ajtónál egy kopasz férfi, és kezdett el balhézni: “Mégis mi a faszt képzelsz, mennék haza a munkából, erre feltartod itt a forgalmat, te hülye kurva?!”, majd lerángatta a buszról az ellenőrt, és lökött is egyet rajta.

A Rákospatak utcai megálló járdája nem szélesebb egy méternél, azt hittem, kilöki az autók elé. Az ellenőrnő vissza tudott “menekülni” a buszra, miközben már ijedt hangon, hangosabban szólt, hogy ebből rendőri intézkedés lesz. “Milyen rendőr?” – visszhangzott a választól az egész utca, de mielőtt a férfi visszaszállt volna a buszra, a vezető gyorsan becsukta az ajtókat."

A szemtanú azt is megírta, hogy ha jogi lépéseket tesz az ellnőr, szívesen tanúskodik. Megjegyezte a busz rendszámát is, és azt is megfigyelte, hogy van egy kamera is a buszon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk