hirdetés

KÉK HÍREK

Lemondott a Rákellenes Liga elnöke

Dr. Bittner Nóra a kialakult negatív sajtóvisszhang miatt kötelességének érezte, hogy meghozza ezt a döntését.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 27.

hirdetés

Lemondott a Magyar Rákellenes Liga elnöki tisztjéről Bittner Nóra.

„A döntésem oka a kialakult negatív sajtóvisszhang, amely a Magyar Rákellenes Liga céljaival gyökeresen ellentmondó üzenetet tulajdonít a kampányfilmnek, amelyben az 1%-os adó felajánlására hívjuk fel a lakosság figyelmét. Bár a film készítése nem egyszemélyes döntésemen alapult, elnökként kötelességemnek érzem a kialakult helyzetért vállalni a felelősséget” – indokolta Bittner Nóra a lemondást.rakliga

Facebook

Az említett kampányfilmben a szűrővizsgálatokra és a rákbetegség kialakulásának megelőzésére próbáltak sarkallni mindenkit, azonban az üzenetet nem sikerült kifogástalanul tolmácsolniuk.

A filmben a rákbeteget elítéltekként mutatják be, akikre a kiszabott büntetés maga a rák.

hirdetés

Tehát a rák nem egy betegség, hanem ítélet. A filmben a főszereplő férfit azért ítélte rákra a bírónő, mert nem mozgott eleget és sokat dohányzott. A nagy visszhangot kiváltott reklámfilmet azóta törölték a YouTube-ról.

Többen hangot is adtak felháborodásuknak, ezért a Rákellenes Liga közleményben kért bocsánatot mindenkitől, akit megsértettek a filmmel. Bittner Nóra akkor arról beszél, nem érti ezeket a negatív reakciókat, szerinte nem volt bántó vagy sértő a film.

A bírónőt alakító híres színművésznő, Tallós Rita is kifejtette véleményét a reklámfilmről egy interjúban, amire Brjeska Dóra blogger nyílt levélben válaszolt. Dóra írását itt tudod elolvasni.

Forrás: Magyar Rákellenes Liga


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk