hirdetés

KÉK HÍREK

Lelőtték a berlini merénylőt az olasz rendőrök

Egy állomás közelében tört ki tűzpárbaj. Egyetlen golyóval végeztek a terroristával.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 23.

hirdetés

Biztonsági források azt az információt közölték, hogy a berlini merénylet elkövetőjét lőtték le Olaszországban.

Az Ansa olasz hírügynökség és több lap is arról számolt be, hogy a milánói Sesto San Giovanni körzet közelében lövöldözés tört ki egy férfi és olasz rendőrök között. A férfival végeztek a rendőrök. Feltételezések szerint Anis Amri lehetett az, aki 12 ember haláláért felelős.

A német szövetségi ügyészség szóvivője a hírrel kapcsolatban először csupán annyit mondott, hogy a német hatóságok szorosan együttműködnek az olaszokkal. A La Repubblica az ügyben összehívott sajtótájékoztatót követően azt írta, a berlini terrortámadás elkövetőjét ölték meg.

Amri éjjel vonattal érkezett Milánóba, jegyét hátizsákjában találták meg. A sajtótájékoztatón azt mondták, december 23-án hajnali 3 órakor rutinellenőrzés volt, a járőrök egy gyanús férfit igazoltattak.

Anis Amri először átnyújtotta az okmányait, majd előrántotta a fegyverét és vállon lőtte az egyik rendőrt. Tüzet nyitottak rá. A rendőrök még nem tudták ki lőtt a társukra. A sérült rendőrt kórházban ápolják.

hirdetés

"Anis Amrinak volt kapcsolata Olaszországgal: 2011-ben oda érkezett Tunéziából egy menekültekkel teli hajón. Később Lampedusa szigetének menekülttáborába került, ahol részt vett az ott szeptemberben kitört zavargásokban. Emiatt letartóztatták, négy év börtönre ítélték. Tavaly szabadult, addigra kiutasították Olaszországból, ám ezt nem tudták végrehajtani. Később szem elől tévesztették a férfit, aki aztán Németországban tűnt fel" - írja a HVG.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk