hirdetés

KÉK HÍREK

Lavina temetett maga alá egy szállodát Olaszországban, halottak is vannak

Pontos adatokat egyelőre nem közöltek. A lavina a január 18-i földrengés következménye lehet. A katasztrófát súlyosbítja, hogy azon a területen hetven éve nem volt akkora havazás, mint most.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 19.

hirdetés

Újabb csapás sújtja Itáliát. Január 18-án ismét földrengés rázta meg az ország középső részét. A földrengés sújtotta övezetben ráadásul hetven éve nem esett annyi hó, mint most. A földmozgások következménye lehet, hogy lavina temetett be egy szállót Olaszországban.

A hotelban több mint húsz személy tartózkodott, amikor - a hegyekből lezúdult hótenger maga alá temette. Az épület egyik része leomlott, másik részét többméteres hó fedi.

Az 1200 méteres magasságban található Rigopiano nevű hegyi szállót, az abruzzói Pescara közeli Farindola kistelepülésen sítalpon érkezett mentőegységek csak csütörtök hajnalban tudták elérni. Két férfira élve találtak, a szálloda előtt leparkolt autóban vészelték át az éjszakát.

A mentők bejutottak az épületbe, túlélőket keresnek, mivel szerdán a szállodából több segítségkérő sms-üzenetet küldtek. Az első információk szerint halottak és sérültek is vannak.

Közvetlenül a földrengésben az abruzzói Teramo térségében egy 87 éves férfi veszítette életét, miután istállója ráomlott. A szintén abruzzói l'Aquila közelében egy 70 éves férfi eltűnt: a földrengéskor kiszaladt a házából a hóba, és azóta nem találják.

A kárfelmérés akadozik a rendkívüli időjárási körülmények miatt. A legnagyobb hó Abruzzo tartományban és az umbriai Perugia környékén van, ahol három nap sűrű havazás után több városban és településen a házakból sem tudnak kilépni. A hókotrók és az olasz fegyveres erők gépei is nehezen tudják megközelíteni a térséget, ahol továbbra is 100 ezer háztartás van áram nélkül.

Az emberek az éjszakát a hóban konténerekben és lakókocsikban töltötték. A helyiek elkeseredtek, a földrengés sújtotta városok polgármestereinek nyilatkozatai szerint úgy érzik, teljesen magukra hagyták őket.

A havazásban járhatatlan utak miatt több, állattenyésztéssel foglalkozó gazdaság elszigetelődött, istállók omlottak össze a hó súlya alatt, máshol az állatok megfagytak.havazas

Olaszország középső részét három közepes erejű földrengés rázta meg szerda délelőtt. A földmozgás Lazio, Marche és Abruzzo régiók határán történt. A körzetben tavaly augusztusban és októberben is voltak földrengések, amelyek Lazio, de kiváltképpen Marche tartományban súlyos károkat okoztak.

Szerdán a délelőtti földmozgásokat később egy 5,1-es erősségű utórengés követte.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk