KÉK HÍREK

Koronavírus: az észak-koreai katonák bárkit lelőhetnek, aki közel megy a határhoz, nehogy bevigye az országba a fertőzést

Ha igazak a hírek, Kim Dzsongun a járvány megelőzésében is a saját útját járja.

Link másolása

Puskagolyókkal akarja távol tartani országától a koronavírust Kim Dzsongun. Az észak-koreai diktátor a Mirror információi szerint tűzparancsot adott a kínai-észak-koreai határon szolgálatot teljesítő összes katonának, hogy bárkit lelőhetnek, aki egy kilométernél közelebb megy a két ország határához.

Az utóbbi időben többször is halottnak hitt Kim Dzsongun országában egyelőre a hivatalos adatok szerint még nem ütötte fel a fejét a világ legtöbb nemzetét már térdre kényszerítő világjárvány.

A kommunista vezető továbbra is kitart álláspontja mellett, hogy egyáltalán nem fél a Covid-19-től. Ráadásul Észak-Koreában még egyetlen megbetegedés sem fordult elő a hivatalos jelentések szerint, annak ellenére, hogy közvetlen szomszédai és szövetségesei Kínának, ahonnan hódító útjára indult tavaly decemberben a koronavírus.

A diktatúra legészakibb tartományának számító Észak-Hamgjong egyik lakója szerint a napokban kihirdetett tűzparancs a két ország teljes, 1416 kilométer hosszú határvonalán érvényben lesz egészen addig, amíg tart a világjárvány. A határon szolgálatot teljesítők mindenkit lelőhetnek, aki túl közel merészkedik a határhoz, attól függetlenül, hogy éppen mi dolga van az illetőnek arrafelé.

Az informátor szerint senkit nem vonnak felelősségre később, ha a koronavírus behurcolás megelőzésének indokával lő le valakit a kínai-észak-koreai határ egy kilométeres körzetében.

A lap úgy tudja, hogy az augusztus 26-án éjfélkor életbe lépő határvédelmi intézkedés elrendelését egy észak-koreai katonai bennfentes is megerősítette. Hozzátette: a katonák a parancs kihirdetése óta csak éles lőszert hordhatnak magukkal.

A lakosságnak a hírek szerint azt mondták, hogy a világon már mindenhol elterjedt a koronavírus, kivéve Észak-Koreában. Ezért az ellenségeik minden erővel azon vannak, hogy valahogy bejutassák az országba a fertőzést.

A hatóságok éppen ezért nyomatékosan megkérték a peremvidéken élőket, hogy alakítsanak ki egy riadóláncot, melynek segítségével "hatékonyan tudják jelenteni az ellenséges idegenek tevékenységét a határ közelében".

Észak-Korea a múlt hónapban nem hivatalosan is elismert egy koronavírus-gyanús esetet Keszong városában, amit három hétre azonnal lezártak. Ekkor Kim Dzsongun szükségállapotot hirdetett és megtiltotta a tartományok közötti utazást. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint azonban a fertőzöttnek vélt férfi eredményei nem igazolták, hogy elkapta a vírust.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk