KÉK HÍREK

Koronavírus: az észak-koreai katonák bárkit lelőhetnek, aki közel megy a határhoz, nehogy bevigye az országba a fertőzést

Ha igazak a hírek, Kim Dzsongun a járvány megelőzésében is a saját útját járja.

Link másolása

Puskagolyókkal akarja távol tartani országától a koronavírust Kim Dzsongun. Az észak-koreai diktátor a Mirror információi szerint tűzparancsot adott a kínai-észak-koreai határon szolgálatot teljesítő összes katonának, hogy bárkit lelőhetnek, aki egy kilométernél közelebb megy a két ország határához.

Az utóbbi időben többször is halottnak hitt Kim Dzsongun országában egyelőre a hivatalos adatok szerint még nem ütötte fel a fejét a világ legtöbb nemzetét már térdre kényszerítő világjárvány.

A kommunista vezető továbbra is kitart álláspontja mellett, hogy egyáltalán nem fél a Covid-19-től. Ráadásul Észak-Koreában még egyetlen megbetegedés sem fordult elő a hivatalos jelentések szerint, annak ellenére, hogy közvetlen szomszédai és szövetségesei Kínának, ahonnan hódító útjára indult tavaly decemberben a koronavírus.

A diktatúra legészakibb tartományának számító Észak-Hamgjong egyik lakója szerint a napokban kihirdetett tűzparancs a két ország teljes, 1416 kilométer hosszú határvonalán érvényben lesz egészen addig, amíg tart a világjárvány. A határon szolgálatot teljesítők mindenkit lelőhetnek, aki túl közel merészkedik a határhoz, attól függetlenül, hogy éppen mi dolga van az illetőnek arrafelé.

Az informátor szerint senkit nem vonnak felelősségre később, ha a koronavírus behurcolás megelőzésének indokával lő le valakit a kínai-észak-koreai határ egy kilométeres körzetében.

A lap úgy tudja, hogy az augusztus 26-án éjfélkor életbe lépő határvédelmi intézkedés elrendelését egy észak-koreai katonai bennfentes is megerősítette. Hozzátette: a katonák a parancs kihirdetése óta csak éles lőszert hordhatnak magukkal.

A lakosságnak a hírek szerint azt mondták, hogy a világon már mindenhol elterjedt a koronavírus, kivéve Észak-Koreában. Ezért az ellenségeik minden erővel azon vannak, hogy valahogy bejutassák az országba a fertőzést.

A hatóságok éppen ezért nyomatékosan megkérték a peremvidéken élőket, hogy alakítsanak ki egy riadóláncot, melynek segítségével "hatékonyan tudják jelenteni az ellenséges idegenek tevékenységét a határ közelében".

Észak-Korea a múlt hónapban nem hivatalosan is elismert egy koronavírus-gyanús esetet Keszong városában, amit három hétre azonnal lezártak. Ekkor Kim Dzsongun szükségállapotot hirdetett és megtiltotta a tartományok közötti utazást. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint azonban a fertőzöttnek vélt férfi eredményei nem igazolták, hogy elkapta a vírust.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk