KÉK HÍREK

Kiss László-botrány: még az áldozatokat is összekeverték?

Takáts Zsuzsa megszólalása után egyre többen várnak bocsánatkérést az elkövetőktől, valamint Aczél Endrétől, Friderikusztól és Gyárfástól. Aczél még az áldozatokat is összekeverhette.

Link másolása

Az RTL tegnap bemutattott egy exkluzív interjút Takáts Zsuzsával. A 73 éves nagymama azért állt ki a nyilvánosság elé, és mesélte el 55 évvel ezelőtti megerőszakolásának történetét, mert felháborította, hogy néhányan őt, az áldozatot állították be hibásnak. Azt mondta, mindez számára felfoghatatlan.

VIDEÓ: Takáts Zsuzsanna nyilatkozik az RTL Klubnak

A riport bemutatása óta a Facebookon egyre többen szólítják fel bocsánatkérésre a valamikori elkövetőket, valamint azokat, akik a részletek ismerete nélkül megpróbálták elbagatelizálni a történteket, vagy egyenesen az áldozatot hibáztatták.

Gyárfás Tamás, az Úszószövetség elnöke például "valami nőügyről" beszélt. "Álságos lenne, ha én azt mondanám, hogy tudtam a részleteket." - mondta.

Friderikusz Sándor műsorában amellett érvelt, hogy bármi is történt, Kiss László azért már megbűnhődött, nem tartozik az országra. "A Kiss László ügynek nem lett volna szabad üggyé válnia sehol a világon. De Magyarországon azzá tették holmi sajtóhiénák"- mondta. Ifjúkori botlásról beszélt, védve a volt szövetségi kapitányt. „Mit tesz hozzá Kiss László, a kiváló edző és még kiválóbb szövetségi kapitány képéhez és teljesítményéhez, hogy 55 évvel ezelőtt elkövetett valamit, amit nyilván százszor is megbánt. Mondjuk, fiatalkori hevületében, hülyeségből?” - tette fel a kérdést.

kisslaszlo1

De a legmarkánsabban korábban Aczél Endre fogalmazott, akinek Facebook-kommentjei miatt a Népszabadság közölte, többet nem rendelnek tőle publicisztikákat. Aczél egy az egyben kétségbe vonta a bírósági ítéletben foglaltakat, ráadásul az RTL riportja után úgy tűnik, össze is keverte a különböző áldozatokat.

"Egy újszülöttnek minden vicc új. Ismerem a szereplőket. Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy valóban nemi erőszak történt, nem csak a Sportuszodában megszokott, napi rendszerességű szex. Maga az "áldozat" - egy ismert sportolónő nagyon szép édesanyja - nem is akart ügyet csinálni, a szülei erőszakoskodtak."- írta.

Ehhez képest a tegnapi riportból kiderült, a Kiss László ügy áldozata egy olyan 18 éves lány volt, aki akkor járt először az uszodában. Barátnőivel ment oda. Édesanyja adminisztrátorként dolgozott, nevelőapja cipészmesterként. Az igaz, hogy valóban kiálltak a lányuk mellett, nevelőapját emiatt meg is verték, miután nem volt hajlandó elfogadni kenőpénzt a hallgatásukért.

13177428_10208387656464884_231539545774772912_n

De Aczél nem érte be ennyivel:

"Egy szülőnek nem épp élmény, ha a lányuk szeret, hogy is mondjam, kefélni. Eldöntötték, hogy áldozatot csinálnak abból, aki valószínűleg nem is volt az, és a példastatuálás vágyától hajtva a bíróság helyt adott az óhajnak."

Szerinte senki sem hitte el, amit a lány állított, hiszen a másik oldalon ott volt Kiss László szava.

"Huszonéves fiatalember, reményteljes úszó volt. A lány meg tinédzser. Soha nem bizonyosodott be, hogy "lefogták". Ezt csak szülői biztatásra ő mondta a bíróság előtt. Egyébként akkor éjjel-nappal az uszodában voltam, és minden pletykát hallottam. "Kissék lebuktak" - ez volt a rezümé, de szó sem esett csoportos nemi erőszakról, hogy ketten lefogták, a harmadik meg... a feljelentés mindenkit meglepett."

Aczél Endre sajátosan ír az uszodák akkori világáról is.

"Fogalmatok sincs róla, hogy hány úszócsaj és szép fürdőző lány volt, akit legalább három fiatal jóképű úszófiú "megerőszakolt". Tömegével. A vadászat vég nélkül folyt és nem eredménytelenül."

Minderre Jámbor András újságíró egy Facebook-posztban így reagált:

"Egy tumblr poszt alapján esett le, hogy még undorítóbb lehet ez az egész Kiss László ügy. Ugyanis azért hihették hallottnak Takáts Zsuzsannát, mert nem rá emlékeztek, hanem egy másik feltehetően ugyancsak csoportosan megerőszakolt nőre. Aczél Endre ugyanis ezt írta kommentjében, amiben leírja azt is, hogy ő akkoriban ott dolgozott és az egész uszoda erről beszélt és ő tudja mi az igazság: “egy ismert sportolónő, nagyon szép édesanyja… ” volt az áldozat. A perirat szerint is, és Takáts nyilatkozata szerint is több áldozatról van szó.

Hát igen. Úgy tünik volt egy nagyon csinos sportoló áldozat is, és Aczélék, Kissék már csak rá emlékeznek, mert ő belsős volt, sportoló. Az uszodába egyszer bekerülő Takátsra nem emlékeztek, és összekeverték a két ügyet, a két tönkretett életet, a két áldozatot.

Ugye milyen kellemetlen tud lenni, ha az ember vagy a barátja többszörös csoportos erőszak elkövető, hát mit ad isteni összekeveri az áldozatokat...

Hányni kell."

UPDATE: Aczél Endre továbbra is tartja magát a korábbi posztjaiban leírtakhoz, megismételte az általa elmondottakat, és nem hiszi el a nemi erőszakot:

nn

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: