/kekhirek/kiss-laszlo-botrany-meg-az-aldozatokat-is-osszekevertek/
hirdetés

KÉK HÍREK

Kiss László-botrány: még az áldozatokat is összekeverték?

Takáts Zsuzsa megszólalása után egyre többen várnak bocsánatkérést az elkövetőktől, valamint Aczél Endrétől, Friderikusztól és Gyárfástól. Aczél még az áldozatokat is összekeverhette.

Link másolása

hirdetés

Az RTL tegnap bemutattott egy exkluzív interjút Takáts Zsuzsával. A 73 éves nagymama azért állt ki a nyilvánosság elé, és mesélte el 55 évvel ezelőtti megerőszakolásának történetét, mert felháborította, hogy néhányan őt, az áldozatot állították be hibásnak. Azt mondta, mindez számára felfoghatatlan.

VIDEÓ: Takáts Zsuzsanna nyilatkozik az RTL Klubnak

A riport bemutatása óta a Facebookon egyre többen szólítják fel bocsánatkérésre a valamikori elkövetőket, valamint azokat, akik a részletek ismerete nélkül megpróbálták elbagatelizálni a történteket, vagy egyenesen az áldozatot hibáztatták.

Gyárfás Tamás, az Úszószövetség elnöke például "valami nőügyről" beszélt. "Álságos lenne, ha én azt mondanám, hogy tudtam a részleteket." - mondta.

hirdetés

Friderikusz Sándor műsorában amellett érvelt, hogy bármi is történt, Kiss László azért már megbűnhődött, nem tartozik az országra. "A Kiss László ügynek nem lett volna szabad üggyé válnia sehol a világon. De Magyarországon azzá tették holmi sajtóhiénák"- mondta. Ifjúkori botlásról beszélt, védve a volt szövetségi kapitányt. „Mit tesz hozzá Kiss László, a kiváló edző és még kiválóbb szövetségi kapitány képéhez és teljesítményéhez, hogy 55 évvel ezelőtt elkövetett valamit, amit nyilván százszor is megbánt. Mondjuk, fiatalkori hevületében, hülyeségből?” - tette fel a kérdést.

kisslaszlo1

De a legmarkánsabban korábban Aczél Endre fogalmazott, akinek Facebook-kommentjei miatt a Népszabadság közölte, többet nem rendelnek tőle publicisztikákat. Aczél egy az egyben kétségbe vonta a bírósági ítéletben foglaltakat, ráadásul az RTL riportja után úgy tűnik, össze is keverte a különböző áldozatokat.

"Egy újszülöttnek minden vicc új. Ismerem a szereplőket. Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy valóban nemi erőszak történt, nem csak a Sportuszodában megszokott, napi rendszerességű szex. Maga az "áldozat" - egy ismert sportolónő nagyon szép édesanyja - nem is akart ügyet csinálni, a szülei erőszakoskodtak."- írta.

Ehhez képest a tegnapi riportból kiderült, a Kiss László ügy áldozata egy olyan 18 éves lány volt, aki akkor járt először az uszodában. Barátnőivel ment oda. Édesanyja adminisztrátorként dolgozott, nevelőapja cipészmesterként. Az igaz, hogy valóban kiálltak a lányuk mellett, nevelőapját emiatt meg is verték, miután nem volt hajlandó elfogadni kenőpénzt a hallgatásukért.

13177428_10208387656464884_231539545774772912_n

De Aczél nem érte be ennyivel:

"Egy szülőnek nem épp élmény, ha a lányuk szeret, hogy is mondjam, kefélni. Eldöntötték, hogy áldozatot csinálnak abból, aki valószínűleg nem is volt az, és a példastatuálás vágyától hajtva a bíróság helyt adott az óhajnak."

Szerinte senki sem hitte el, amit a lány állított, hiszen a másik oldalon ott volt Kiss László szava.

"Huszonéves fiatalember, reményteljes úszó volt. A lány meg tinédzser. Soha nem bizonyosodott be, hogy "lefogták". Ezt csak szülői biztatásra ő mondta a bíróság előtt. Egyébként akkor éjjel-nappal az uszodában voltam, és minden pletykát hallottam. "Kissék lebuktak" - ez volt a rezümé, de szó sem esett csoportos nemi erőszakról, hogy ketten lefogták, a harmadik meg... a feljelentés mindenkit meglepett."

Aczél Endre sajátosan ír az uszodák akkori világáról is.

"Fogalmatok sincs róla, hogy hány úszócsaj és szép fürdőző lány volt, akit legalább három fiatal jóképű úszófiú "megerőszakolt". Tömegével. A vadászat vég nélkül folyt és nem eredménytelenül."

Minderre Jámbor András újságíró egy Facebook-posztban így reagált:

"Egy tumblr poszt alapján esett le, hogy még undorítóbb lehet ez az egész Kiss László ügy. Ugyanis azért hihették hallottnak Takáts Zsuzsannát, mert nem rá emlékeztek, hanem egy másik feltehetően ugyancsak csoportosan megerőszakolt nőre. Aczél Endre ugyanis ezt írta kommentjében, amiben leírja azt is, hogy ő akkoriban ott dolgozott és az egész uszoda erről beszélt és ő tudja mi az igazság: “egy ismert sportolónő, nagyon szép édesanyja… ” volt az áldozat. A perirat szerint is, és Takáts nyilatkozata szerint is több áldozatról van szó.

Hát igen. Úgy tünik volt egy nagyon csinos sportoló áldozat is, és Aczélék, Kissék már csak rá emlékeznek, mert ő belsős volt, sportoló. Az uszodába egyszer bekerülő Takátsra nem emlékeztek, és összekeverték a két ügyet, a két tönkretett életet, a két áldozatot.

Ugye milyen kellemetlen tud lenni, ha az ember vagy a barátja többszörös csoportos erőszak elkövető, hát mit ad isteni összekeveri az áldozatokat...

Hányni kell."

UPDATE: Aczél Endre továbbra is tartja magát a korábbi posztjaiban leírtakhoz, megismételte az általa elmondottakat, és nem hiszi el a nemi erőszakot:

nn


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk