hirdetés

KÉK HÍREK

Kinek az ötlete volt a szingliadó?

A KDNP ifjúsági szervezete szerint csak egy magánember ötletéről vitáztak volna, de azt is lefújták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. január 07.

hirdetés

Nyilvános vitát tartott volna „Ha így folytatjuk, elfogyunk! Hol késik a baby boom?” címmel a KDNP I. kerületi irodájában január 12-én este 6-kor.

Az eseményt a Facebookon hirdették meg a az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Családbarát Munkacsoportja nevében. A leírásában az szerepelt: azért kezdeményeznek kerekasztalbeszélgetést, mert megdöbbentőnek tartják, hogy hazánkban a 20–39 éves fiatalok 52 százalékának nincs gyermeke, a korosztályba tartozó nők 88 százaléka pedig hajadon.

A vitaest célja az lett volna, hogy megbeszéljék, hogyan állítsák neg és fordítsák vissza a népességfogyást. Az est keretén belül a szerző jelenlétében Benda József könyvéről vitáztak volna, aki többek közt a következő konkrét megoldásokat javasolja:

- 30 év felett vezessék be a szingliadót

hirdetés

- ne szerezhessen vezető pozíciót az állami szférában az a nő, akinek nincs legalább három gyermeke

Így szerepelt az esemény a Facebookon:

szingliado_kdnp_ifjusagi_tagozat_20160107_szm

Miután a Facebookon meghirdetett eseményről beszámolt a hvg.hu és a NOL.hu, az egészet törölték és a vitát lefújták.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke minderről a következőt írta portálunknak:

"Az említett rendezvény egy kerületi irodában megtartandó munkacsoporti kerekasztal beszélgetés lett volna. Az IKSZ vezetése sosem tárgyalt ilyen javaslatokról, nem is fog, azokat nem támogatja. Mi a Kormány adópolitikáját, az adócsökkentést támogatjuk. A javaslat a kerekasztal beszélgetés egyik résztvevőjének, mint magánembenek a saját ötlete."

A facebookot ennek ellenére elárasztották az ötlettel kapcsolatos kommentek és mémek. A NOL.hu többet is összegyűjtött:

a_mehed_jarjon_ne_a_szad

"Tök jó ötlet a párkeresési támogatás! Például szombatra kellene egy jegy valamelyik trendi diszkóba, hogy bepárosodhassak! Hova mehetek a jegyekért?"

"A férfiaknak hány gyereket kell produkálniuk, hogy politizálhassanak?"

teherbe

szingliado

"Ott leszek, hogy a szervezők hallják egy olyan 35 éves, egyedülálló (még csak nem is elvált, hajjaj, pedig jól tudom, hogy az is több, mint a semmi), gyermektelen nő véleményét is a témában, aki nem fontolgat köztisztviselői karriert, de az imént felsorolt "fogyatékosságai" miatt öngyilkosságot sem. Azaz, odamegy a szinglihorda egy tagja, a nemzetromboló szörny személyesen."

Ha érdekesnek találtad a hírt, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk