/kekhirek/kilencszazszor-kereste-volt-baratnojet-a-budapesti-ferfi-zaklatasert-kell-felelnie/
hirdetés

KÉK HÍREK

Kilencszázszor kereste volt barátnőjét a budapesti férfi - zaklatásért kell felelnie

Nem akarta tudomásul venni a szakítást. Pénzbüntetést kért rá az ügyészség.
hirdetés

Zaklatás vétsége és információs rendszer megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy 49 éves budapesti férfival szemben - írja az ugyeszseg.hu.

A férfi a volt barátnőjét a szakításuk után naponta hívta, többször követte, e-maileket írt neki, ezen kívül a nő gyermekének két internetes jelszavát is megváltoztatta.

A férfi és a nő 2012-ben kezdett járni egymással, de a kapcsolatnak a nő 2018 júniusában véget vetett.

A vádiratban foglaltak szerint

a férfi a szakítást nem tudta feldolgozni, a nőt folyamatosan kereste, 2019 márciusáig majdnem 900 alkalommal kezdeményezett irányába telefonhívást, illetve küldött SMS és MMS üzeneteket.

hirdetés

A vádlott nem elégedett meg a telefonos zaklatással, a békülés reményében a sértettet munkahelyénél várta és hazáig követte, de a nő elutasította közeledését.

A férfi továbbra is figyelte a sértettet, a nőről és új barátjáról titokban fényképeket készített egy orfűi kirándulásuk alkalmával, azután egy balatonszemesi strandolásukkor inzultálta őket, amikor odament hozzájuk és emelt hangon beszélt velük.

A férfi korábban segített a sértett gyermekének email fiókot létrehozni, így tudta annak jelszavát. A vádlott azonban a gyerek egyik közösségi oldalon lévő profilját is felhasználóként akarta megismerni, ezért új jelszókéréssel mindkét oldalon a belépési jogosultságot megváltoztatta és a kiskorú sértett számára elérhetetlenné tette.

A vádlottal szemben az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk