/kekhirek/ketmillio-hamisitos-motor-keszult-gyorben/
hirdetés

KÉK HÍREK

Kétmillió hamisítós motor készült Győrben

A nemzetgazdasági miniszter beszélt erről a Kossuth-rádióban.
hirdetés

Kiderült, hogy a győri Audi-gyárban két-két és fél milliót gyártottak abból a tizenegy millió megbuherált VW dízelmotorból, ami a légszennyezési adatokat meghamisító dízelmotorjával készült. Ez derült ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszámolójából a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedd reggel - írta meg az Index.

Érdekesség, hogy Varga korábban az M1-en még azt mondta, Magyarországon nem gyártottak a botrányban érintett motorokból.

Nem tervezik felfüggeszteni az Audi-kocsik kereskedését.

A miniszter szerint, ha lesz is visszaesés a termelésben a botrány következtében, az kevésbé fogja érinteni a győri gyárat, mint a vállalat más üzemeit, mert a győri a VW-csoport egyik legkorszerűbb gyára. Egyelőre bizonytalan, hogy a nyilvánosságra került csalás mennyire veti vissza az autóeladásokat. Ám Varga véleménye szerint továbbra is használni fogják világszerte a dízelmotorokat, mert azok hatékonyabbak, mint a benzinmotorok.

hirdetés

A nemzetgazdasági miniszter arról is beszélt, hogy

a kormány csökkenteni akarja a gazdaság egyoldalú függőségét az autóipar teljesítményének hullámzásától,

ezért arra törekednek, hogy olyan más ágazatok is bővüljenek, mint a gyógyszeripar, az orvosi műszerek, gépipari alkatrészek gyártása.

Az autógyártásnak nagyon komoly súlya van a nemzetgazdaságban. Az export 13 százalékát, az ipari termelés 22 százalékát adja. Varga szerint az ügyben a kormánynak a munkahelyek megtartására és a gazdaságra gyakorolt hatásra kell figyelnie.

Ha érdekesnek találtad a hírt, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk