hirdetés

KÉK HÍREK

Kétmillió forintot ajánlott a biztosító az M. Richárd által halálra gázolt férfi kétéves kisfiának

Azóta megemelték az összeget 20 millióra, az özvegy viszont azt mondja, most már akkor is végigviszi a pert, ha még évekig eltart.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2021. február 09.

hirdetés

Először fejenként kétmillió forintot ajánlott fel a Dózsa György úti balesetet okozó M. Richárd biztosítója annak a nőnek és kisfiának, aki 37 éves férjét veszítette el a balesetben – írja a Telex, hozzátéve, hogy a társaság a fentiek alapján úgy értékelte, hogy az alig kétéves gyereket kétmillió forinttal kárpótolni lehet azért, hogy apa nélkül fog felnőni.

A Kékfény riportjából kiderül, hogy az özvegy csak a tragédia után másfél évvel tudta meg, hogy egyáltalán igényt tarthat kártérítésre. Azóta pereskedik miatta, egyelőre eredmény nélkül.

Királyné Babodi Éva felháborítónak találta a biztosító ajánlatát, ezért vitte ügyvédje tanácsára bíróságra az ügyet. A múlt heti tárgyaláson azonban nem kapott szót a bírótól.

A balesetek vétlen károsultjainak kártérítését több szempont szerint határozzák meg: az egyik része, ami viszonylag objektíven mérhető, hogy az elhunyt családtaggal mekkora összeg esik ki a családi kasszából. Emellett van még az érzelmi kár is, ezt jóval nehezebb felbecsülni.

hirdetés
A fő kérdés itt tulajdonképpen az, mennyit ér egy emberélet?
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk