/kekhirek/kessel-szurta-meg-a-disznovagason-gyermeke-anyjat-egy-ferfi/
hirdetés

KÉK HÍREK

Késsel szúrta meg a disznóvágáson gyermeke anyját egy férfi

Az eset előtt is többször bántalmazta már a nőt, aki mindig hallgatott erről. Ezúttal olyan sérüléseket okozott az élettársának, amibe a nő bele is halhatott volna, ha nem kap időben orvosi segítséget.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2019. november 29.

hirdetés

Emberölés kísérlete és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 28 éves férfival szemben, aki 2018 novemberében ismerősei szőci házának udvarán, egy disznóvágás alkalmával, többször mellkason szúrta élettársát.

A vád szerint az elkövető és a sértett 2017 szeptemberében élettársi kapcsolatban élt, amelyből gyermekük született. Az élettársak többször költöztek, kapcsolatuk a kezdetektől konfliktusos volt.

A férfi italozása, elhatalmasodó féltékenysége, rendszeres vitákhoz vezetett, amelyek során trágár szavakkal megalázta és gyakran – még váradóssága utolsó heteiben is – bántalmazta a párját.

A bántalmazásoknak számos esetben látható nyomai maradtak, azonban a nő részben érzelmi kötődése, részben a súlyosabb bántalmazásoktól való félelme miatt, rendszerint tagadta a sérülések eredetét.

Az élettársak 2018. november 11-én egy ismerősük szőci házánál tartott disznóvágáson vettek részt, ahol a munkálatok vége felé a vádlott italozni kezdett, és kora délutánra lerészegedett. Ittassága miatt a férfi egyre ingerültebbé vált a mindvégig visszafogottan viselkedő párjával, aki egész nap ügyelt rá, ne adjon okot a féltékenységre.

hirdetés

Ez azonban nem járt eredménnyel, mert a férfi előbb ráparancsolt élettársára, hogy a közelében tartózkodjon, majd próbálta rávenni, menjenek haza. A nő az otthoni bántalmazástól tartva igyekezett halogatni a hazatérést. A vádlott erre is durván reagált, volt, hogy megöléssel fenyegette a nőt.

A férfi végül délután fél három körül búcsúzkodni kezdett vendéglátójától, az élettársát pedig felszólította, hogy induljanak. Miután a nő közölte, maradni szeretne, és a házigazda is tartóztatni próbálta,

a férfi váratlanul felkapott egy, a disznóvágáson használt bökőkést, és azt többször élettársa felsőtestébe szúrta. A további szúrásokat a helyszínen lévő férfiak akadályozták meg, akik a vádlottat lefogták, majd a rendőrség kiérkezéséig a földön tartották.

A nő a bántalmazás következtében életveszélyes, szúrt mellkasi sérüléseket szenvedett, amelyek szakszerű orvosi segítség hiányában a halálához vezettek volna.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk