hirdetés

KÉK HÍREK

Kemény tél jön, repkednek a mínuszok

Hó és ónos eső is eshet, reggel már mindenhol fagy.
Időkép, Fotó: Pölcz Klaudia - szmo.hu
2016. december 13.

hirdetés

Szerdán egy kissé mozgalmasabbá válik időjárásunk: eső, ónos eső, hó is eshet, majd visszatér a nyugodt idő. Elmondjuk, milyen időre számíthatsz az 50. héten.

December 13-án, kedden még a napsütésé lesz a főszerep. Felhők átmenetileg a nyugati országrészben takarhatják csak a napot. A szél is veszít erejéből, egy-egy élénk délies széllökés az Alpokalja magasabb tájain fordulhat elő. Ugyanakkor hideg időre számíthatunk, hajnalra -5 és -11 fok közé hűl a levegő, és napközben is csak fagypont körüli maximumokra van kilátás, -2 és +2 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

December 14-én, szerdán újra megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és a délutáni óráktól észak-északnyugat felől csapadék is érkezik.

A jelenlegi számítások szerint északon, északkeleten és keleten hószállingózás, gyenge havazás, a Dunántúl nagy részén és délen eső, az Alföld középső tájain pedig vegyes halmazállapotú csapadék, illetve ónos eső is eshet.

Reggel ismét hideg lesz, -3 és -9 fok közé csökken a hőmérséklet, napközben pedig -2 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk. Napközben északkeleten a délnyugati, majd estétől helyenként a Dunántúl északi felén az északnyugatira forduló szél élénkülhet meg. Az esti, éjszakai órákban az eső- és hófelhők dél felé vonulnak.

hirdetés
idojaras2

Csütörtökön még a keleti, északkeleti határhoz közeli tájakon alakulhat ki hószállingózás. Máshol szakadozottabbá válhat a felhőtakaró, és hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthattok.

A Dunántúlon és északkeleten élénk, erős lehet az északi-északnyugati szél. Reggel az ország legnagyobb részén fagyni fog, nappal 0 és +5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Péntektől ismét nyugodt, unalmas, többfelé egyhangú, szürke idő lehet a jellemző.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk