/kekhirek/karos-vegyi-anyagot-sot-allati-vizeletet-is-tartalmazhatnak-a-hamis-parfumok/
hirdetés

KÉK HÍREK

Káros vegyi anyagot, sőt, állati vizeletet is tartalmazhatnak a hamis parfümök

Leginkább a ruhák, a táskák, a napszemüvegek, a mobiltelefonok, a gyerekjátékok és a parfümök szerepelnek a NAV hamisítási listáján.
hirdetés

Az egyik leggyakrabban hamisított termék manapság a parfüm - írja a Magyar nemzet. A hamis illatszer ugyanis akár valamilyen káros vegyi anyagot, sőt, állati vizeletet is tartalmazhat. Tavaly összesen félmilliárd forint értékű hamis parfümöt foglalt le az adóhivatal.

A NAV listája szerint az elmúlt évek hamisítási sztárjai a ruhák, a táskák, a napszemüvegek, a mobiltelefonok, a gyerekjátékok és a parfümök voltak

– mondta a lapnak a NAV szóvivője.

Kis Péter András szerint a hamisítók nem bonyolítják túl a dolgokat, sokszor előfordul, hogy a fiolában egyszerű víz van, amibe némi illatanyagot csepegtetnek. Rosszabb esetben veszélyt jelenthetnek az egészségre is.

A hamis parfümök manapság főként a Távol-Keletről érkeznek, de közel-keleti vagy észak-afrikai országokból is egyre gyakrabban jön áru, általában távol-keleti, közel-keleti, román és magyar állampolgárságú árusoktól foglal le hamis árut a NAV.

Tavaly több mint 47 ezer különféle kiszerelésű hamis parfümöt találtak, a fiolák összesen 525 millió forintot értek.

hirdetés

A NAV a termékekkel nem tud mit csinálni, csak a megsemmisítés jöhet szóba, a legmegfelelőbbek a veszélyes hulladék elégetésére alkalmas erőművek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk