KÉK HÍREK

Kábítószerezés miatt nyomoz a rendőrség a ligetvédők ellen

Közleményében a rendőrség arról számolt be, több kábítószergyanús eszközt és anyagot is lefoglaltak a ligetvédők táborában.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2016. július 06.


Link másolása

A rendőrök összesen 63 fővel szemben intézkedtek a budapesti Városligetben, akik közül 12 főt elő is állítottak: 11 embert ezért, mert a "szabálysértést tovább folytatták", egy főt pedig bűncselekmény - hivatalos személy elleni erőszak - elkövetése miatt - számolt be a Police.hu.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy szerda reggel több száz rendőr jelent meg a Városligetben. Több órás huzavona után elfoglalták a Ligetvédők táborát, és kivitték az ott lévő aktivistákat a volt Hungexpo-épület telkéről.

A tüntetők órákon keresztül megakadályozták, hogy egy markolót szállító teherautó a területre érjen, ám délután 2 óra körül a markoló beért a rendőrség által immár lezárt területre.as

Fotó: Szűcs Balázs

A rendőrség honlapján megjelent közleményben azt írják, a rendőrök azért intézkedtek az Olof Palme sétány 3-5. szám előtt – egy magánszemély által bejelentett rendezvény helyszínén –, mert a résztvevők elállták az utat és megakadályozták egy munkagép bejutását a területre. Az ott lévők a rendőri felszólításnak nem tettek eleget, és magatartásukkal ellenszegültek a jogszerű intézkedésnek.

A hír szerint, miután a területet lezárták a rendőrök a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak. Ezután a rendőrök kábítószer-kereső kutyát is bevetettek, hogy átvizsgálják a területet: a kutya több helyen is szagot fogott, ezért a rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét és intézkedést.

VIDEÓ: Helyszíni szemle a Városligetben

A rendőrség több kábítószergyanús anyagmaradványt és eszközt is lefoglalt.

A gyanús eszközökről fotót is közöltek a police.hu-n:img_0692_0030405

A Ligetvédők ezzel kapcsolatban a Facebokra ezt írták ki:

„A rendőrség 7 órakor körbevette, majd kiürítette a tábor helyszínét. Ezután 11 órakor átadták a területet a biztonsági őröknek. Majd 15 óra után helyszínelő nyomozók jelentek meg a tábor területén, keresőkutyákkal. Tehát az időközben eltelt körülbelül 4 óra alatt a biztonsági őrök bármit elhelyezhettek a területen, így a rendőrségi kutatás eleve értelmetlen, különösebb bizonyító ereje nincs.”liv

A TASZ készítettet egy kifogás-mintát azon ligetvédők segítésére, akik jogorvoslattal szeretnének élni a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatti határozattal szemben.

Azoknak a ligetvédőknek, akiket a Közlekedési Múzeum parkolójában június 28-án történtek után megbírságoltak jogszerű...Közzétette: TASZ – 2016. július 6.

"Azoknak a ligetvédőknek, akiket a Közlekedési Múzeum parkolójában június 28-án történtek után megbírságoltak jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt, minta-kifogást készítettünk, amellyel jogorvoslattal élhetnek a szabálysértési határozattal szemben. (...)

A felszólításnak nem engedelmeskedő, a polgári engedetlenség útjára lépő tiltakozók esetében nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a körülményt, hogy az engedetlenkedők politikai véleményüknek adtak hangot egy olyan helyzetben, amikor nem volt más legális lehetőségük a tiltakozásra. Ennek végső megítélése a bíróságra tartozik" - írták a minta-kifogáshoz a Facebookon.

Mit gondolsz a kialakult helyzetről? Írd meg nekünk kommentben!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: