/kekhirek/kabitoszerezes-miatt-nyomoz-a-rendorseg-a-ligetvedok-ellen/
hirdetés

KÉK HÍREK

Kábítószerezés miatt nyomoz a rendőrség a ligetvédők ellen

Közleményében a rendőrség arról számolt be, több kábítószergyanús eszközt és anyagot is lefoglaltak a ligetvédők táborában.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2016. július 06.


Link másolása

hirdetés

A rendőrök összesen 63 fővel szemben intézkedtek a budapesti Városligetben, akik közül 12 főt elő is állítottak: 11 embert ezért, mert a "szabálysértést tovább folytatták", egy főt pedig bűncselekmény - hivatalos személy elleni erőszak - elkövetése miatt - számolt be a Police.hu.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy szerda reggel több száz rendőr jelent meg a Városligetben. Több órás huzavona után elfoglalták a Ligetvédők táborát, és kivitték az ott lévő aktivistákat a volt Hungexpo-épület telkéről.

A tüntetők órákon keresztül megakadályozták, hogy egy markolót szállító teherautó a területre érjen, ám délután 2 óra körül a markoló beért a rendőrség által immár lezárt területre.as

Fotó: Szűcs Balázs

A rendőrség honlapján megjelent közleményben azt írják, a rendőrök azért intézkedtek az Olof Palme sétány 3-5. szám előtt – egy magánszemély által bejelentett rendezvény helyszínén –, mert a résztvevők elállták az utat és megakadályozták egy munkagép bejutását a területre. Az ott lévők a rendőri felszólításnak nem tettek eleget, és magatartásukkal ellenszegültek a jogszerű intézkedésnek.

hirdetés

A hír szerint, miután a területet lezárták a rendőrök a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak. Ezután a rendőrök kábítószer-kereső kutyát is bevetettek, hogy átvizsgálják a területet: a kutya több helyen is szagot fogott, ezért a rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét és intézkedést.

VIDEÓ: Helyszíni szemle a Városligetben

A rendőrség több kábítószergyanús anyagmaradványt és eszközt is lefoglalt.

A gyanús eszközökről fotót is közöltek a police.hu-n:img_0692_0030405

A Ligetvédők ezzel kapcsolatban a Facebokra ezt írták ki:

„A rendőrség 7 órakor körbevette, majd kiürítette a tábor helyszínét. Ezután 11 órakor átadták a területet a biztonsági őröknek. Majd 15 óra után helyszínelő nyomozók jelentek meg a tábor területén, keresőkutyákkal. Tehát az időközben eltelt körülbelül 4 óra alatt a biztonsági őrök bármit elhelyezhettek a területen, így a rendőrségi kutatás eleve értelmetlen, különösebb bizonyító ereje nincs.”liv

A TASZ készítettet egy kifogás-mintát azon ligetvédők segítésére, akik jogorvoslattal szeretnének élni a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatti határozattal szemben.

Azoknak a ligetvédőknek, akiket a Közlekedési Múzeum parkolójában június 28-án történtek után megbírságoltak jogszerű...Közzétette: TASZ – 2016. július 6.

"Azoknak a ligetvédőknek, akiket a Közlekedési Múzeum parkolójában június 28-án történtek után megbírságoltak jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt, minta-kifogást készítettünk, amellyel jogorvoslattal élhetnek a szabálysértési határozattal szemben. (...)

A felszólításnak nem engedelmeskedő, a polgári engedetlenség útjára lépő tiltakozók esetében nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a körülményt, hogy az engedetlenkedők politikai véleményüknek adtak hangot egy olyan helyzetben, amikor nem volt más legális lehetőségük a tiltakozásra. Ennek végső megítélése a bíróságra tartozik" - írták a minta-kifogáshoz a Facebookon.

Mit gondolsz a kialakult helyzetről? Írd meg nekünk kommentben!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk